Dotze

Dotze eren els integrants del grup terrorista que pretenia dur a terme un atemptat, en principi a Barcelona, de proporcions encara més grans als ja comesos, amb resultat de 14 morts i una desena de persones ferides en estat crític i un centenar llarg de ferits, molts d’aquests, greus.

Tots dotze estan o morts o en mans judicials. Aparentment, el problema s’ha acabat. Seria un error creure-ho. Altres persones arreu del món estan, de ben segur, o ja compromesos amb el terrorisme o amb disponibilitat i propensió a esdevenir terroristes.

D’aquests, uns quants poden estar ara mateix ben asseguts a casa seva o en els seus despatxos en condicions de privilegi ni que sigui relatiu. Aquests mouen els fils materials i immaterials del terrorisme global o en propicien l’existència i la continuïtat.

Uns altres quants s’immolen, fent tant mal com poden, en les places i carrers de ciutats del primer, del segon, del tercer i del quart món, qui sap si sense ni saber, si més no alguns, quin pito hi toquen, la qual cosa no els eximeix de responsabilitat.

A l’altra punta hi ha els que en pateixen les conseqüències, les víctimes, les passades, les presents i les futures, els que perdran la vida o quedaran greument afectats, qui sap si per sempre.

A l’altra punta, sempre hi ha els innocents.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *