5 de novembre de 2013
Sense categoria
0 comentaris

“… a brilliant feat of organization.”

Són paraules de George Orwell: “It is queer how, just now and again, Spaniards can carry out a brilliant feat of organization. The whole move was beautifully planned. In seven hours six hundred men constructed twelve hundred meters of trench and parapet […] and all so silently that the Fascists heard nothing […] Every man had his job assigned to him , even the cook-house orderlies…

És estrany com, de tant en tant, els espanyols poden dur a terme brillants proeses d’organització. Tota la jugada fou magníficament planejada. En set hores sis-cents homes van construir mil dos-cents metres de trinxera i parapet […] de manera tan silenciosa que els feixistes no van sentir res […] Cada home tenia una tasca assignada, fins i tot els ajudants de la cuina…
Això ho explica George Orwell en el seu llibre “Homenatge a Catalunya” referint-se a la seva estada al front d’Aragó durant la guerra (in)civil. On diu “espanyols” podem perfectament llegir “catalans”, per tal com en George s’havia apuntat com a voluntari a les brigades del POUM, a Barcelona.

Aquestes brillants proeses d’organització molts catalans les hem viscut i les seguim vivint a l’organització de les consultes i a les diferents sectorials i territorials de l’ANC.

En el pitjor dels escenaris, quan els espanyols hagin suspès les nostres institucions i detingut els nostres dirigents, la força seguirà sent nostra: amb l’organització popular no podran de cap de les maneres. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!