Rafel Santapau

Professor de literatura i teatre / Pintor, escriptor, músic i artista en general / Independentista radical./ Ateòleg / Absolutament cremat (ara no tant)

1 d'agost de 2008
Sense categoria
10 comentaris

Un moment (46) Dels espanyols (i acabo)

També es podria dir: per què tenen tant d’interès els espanyols a demostrar que ells mateixos són els més rucs del món?
Dijous 31 – 7- 08

La Manyana

Dels espanyols (i acabo)

 

Em sembla que els fatxes, s’estan equivocant  amb la campanya aquesta  en favor del castellà. Més que res perquè li estan dient a tot el món que els espanyols en general, són profundament idiotes. Val que un transportista espanyol pot tenir problemes la primera vegada que arriba a Catalunya, i només la primera vegada, per saber que un “escorxador” és un “matadero”. Es possible. També és estrany que ningú no li hagi dit res, però mira. Es possible. Però, que un grup de 30 turistes espanyols, posats davant d’un aparador ple de barres de pa, de pans rodons, pans de ronyó i pans de Viena, pastissos variats, cocs  i coques de recapte, amb un cartell ben gros on diu “Forn de pa” no puguin saber, entre tots 30, a què es dedica l’establiment, no m’ho puc creure de cap manera. Es com insinuar que un espanyol amb un pot d’olives a les mans, un pot de vidre, per cert, com que diu “olives” no serà capaç de saber què té a les mans. No m’ho puc creure. Això és suposar que els espanyols tenen un coeficient d’intel·ligència francament preocupant.  Estic ben segur que tots els espanyols del món, inclosos els lectors d’El Mundo, saben que “Restaurant” vol dir “Restaurante”. N’estic convençut. Per això no acabo d’entendre molt bé aquest interès per demostrar urbi et orbe que els espanyols són els més rucs del món. Suposo que  ho fan per demanar a la Unió Europea alguna subvenció per millorar el nivell del personal, i quedar-se després ells amb els diners. Deu ser això, no?

  1. La col.laboració antiterrorista amb la policia francesa, israelí i nordamericana és estupenda i s’entenen de maravilla.

    Al igual que la relació en l’extinció d’incendis en la frontera pirenenca entre Aragó i França.

    Però sembla molt sospitós que si és tracta entre Catalunya i Aragó la llengua és un impediment i no n’hi ha qui s’entenga.

  2. Molt bó Rafel.
    Sobre lo de la franja: ens entenem perfectament. Jo treballo sovint per la zona de Fraga, Altorricó, Saidí…. i només cal preguntar-los sobre alguna paraula concreta que no entens. Posare dos exemples que m’agraden i esperaré que contesti. Que volen dir mullarero i segallosa??
    Avant (queper cert ho diu el meu amic Manel de Tamarit de Llitera)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!