Rafel Santapau

Professor de literatura i teatre / Pintor, escriptor, músic i artista en general / Independentista radical./ Ateòleg / Absolutament cremat (ara no tant)

21 de desembre de 2023
0 comentaris

Tanmateix (8) El castellà en perill

dijous 23-12-2023

 

 

Ves qui  havia de dir que el castellà, un idioma universal, amb una literatura forta i consolidada a tot el món, llengua oficial en un munt d’estats, amb 500 milions de parlants,  creixent exponencialment als Estats Units  i a Europa, gràcies a la immigració, una potència en el món de la música, del cine i del teatre està en perill per culpa del català. Vejats miracle.

La dreta burra del país, està buscant obsessivament  la forma de torpedinar qualsevol intent dels catalans per normalitzar la seva llengua.

Al País Valencià i a Mallorca, els governs del PP i de VOX estan esmicolant tot el que s’ havia  aconseguit amb anys de lluita i d’esforç.

Volen tornar a posar l’espanyol a les escoles, canviar els noms del carrers, els noms del pobles i el de les institucions,  i tenen la barra de fer-ho dient que defensen la pluralitat, la democràcia i la llibertat.  I sort tenim que els socialistes estan embolicats amb l’amnistia.

Ara los parlamentàrios patriotas han muntat al Parlament europeu una excursió de la colla del PP i VOX que han vingut a Catalunya per fer un repàs de la situació de les escoles .

No han tret l’aigua clara perquè només han volgut visitar un parell d’escoles que  tenien seleccionades i que sabien que tenien a favor. El resultat el sabrem d’aquí tres mesos.

Ens tornaran a dir que el castellà està perill, que els nens han de ser escolaritzats en castellà i que nosaltres, tot i que només volem marxar, som una partida de supremacistes, xenòfobs i nazis.

I només volem marxar.

 

Salut i república.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!