15 de maig de 2007
General
0 comentaris

Oposicions a RTVE

Televisió Espanyola ha convocat unes oposicions per cobrir un total de 758 places en diferents categories. No sé quin era el nivell salarial dels treballadors de TVE fins ara, però segons aquesta convocatòria els nous treballadors passaran a cobrar sous que passen de poc els mil euros mensuals amb 15 pagues més una paga per productivitat. Per posar dos exemples, els càmeres cobraran 1152,66 euros mensuals i els periodistes (o informadors segons el vocabulari de TVE) 1482 euros. Pels temps que corren crec que són uns bons sous, però no per una empresa pública que és qui hauria de donar exemple. Hi haurà qui dirà que ja cobren prou i no li fan cap pena, però no es tracta d’això. Crec que s’hauria de tendir a uns sous dignes en relació al cost de la vida i no és que s’hagin de baixar els sous dels que cobren bé, sinó que s’han de pujar els de qui cobra malament i només reduir salari a aquells que cobren quantitats abusives. Només fa falta escoltar els beneficis anuals de les empreses per veure que els treballadors podrien viure millor. Pel que fa al dèficit de TVE tots sabem que el mal no ve dels sous dels treballadors de base, sinó que ve del que es paga a les estrelletes de torn i altres actituds viciades.
Una altra cosa a destacar és el fet que s’han de pagar 20 euros "como requisito para participar en la Convocatoria y en concepto de Derechos de Inscripción en la misma". Ho trobo tremendament patètic. Si Televisió de Catalunya no fa pagar res i pot fer els processos de selecció, no veig perquè Televisió Espanyola ha de fer pagar. Trobo indignant haver de pagar per entrar en un procés de selecció.

Per cert, la pàgina web no te versió en català o almenys jo no l’he trobada. Només pots trobar el català a la web específica de Televisió Espanyola a Catalunya. Exemplar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!