Diletant i dissonant

El bloc de Pere Torres

14 de febrer de 2007
2 comentaris

El coneixement de la realitat

Too many academic studies are too far from reality.

 

Nota: Ho sento. M’ha sortit en anglès (probablement, en un anglès macarrònic), però la frase em va venir al cap quan escoltava l’exposició (en anglès, esclar) d’un eminent professor universitari.

  1. Això cada cop és més evident. Fa poc, Giovanni Sartori publicava un article (acadèmic) assenyalant que la ciència política dels Estats Units no va enlloc amb tant model matemàtic i que cada cop s’allunya més dels problemes (i el llenguatge) de les persones que han d’utilitzar els seus resultats. Una mica el que passa amb la separació entre universitat i empresa en ciències exactes, però amb d’altres matissos. L’article de Sartori no és on-line, però va rebre el comentari crític de Josep Maria Colomer (veure aquí).
    En general l’acadèmia entén poc la pràctica, per mi una part és enveja (mutua) i l’altra sobèrbia. En anglès, they are both running for president every day of their lifes.

  2. Això cada cop és més evident. Fa poc, Giovanni Sartori publicava un article (acadèmic) assenyalant que la ciència política dels Estats Units no va enlloc amb tant model matemàtic i que cada cop s’allunya més dels problemes (i el llenguatge) de les persones que han d’utilitzar els seus resultats. Una mica el que passa amb la separació entre universitat i empresa en ciències exactes, però amb d’altres matissos. L’article de Sartori no és on-line, però va rebre el comentari crític de Josep Maria Colomer (veure aquí).
    En general l’acadèmia entén poc la pràctica, per mi una part és enveja (mutua) i l’altra sobèrbia. En anglès, they are both running for president every day of their lifes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!