El membre d’En Marea Xosé Manuel Beiras ha retret durament que els comuns no s’impliquin al referèndum: “En Comú Podem no pot tenir dubtes”, ha declarat Beiras.

En un to contundent i enèrgic, Beiras s’ha mostrat a favor de la celebració del referèndum a Catalunya i ha afirmat que s’ha de fer “passi el que passi”. El polític gallec ha fet aquestes declaracions durant la conferència de cloenda de les jornades de la Universitat Progressista d’Estiu de Catalunya (UPEC) on ha afirmat que el gran problema de l’Estat espanyol, ara mateix, és el procés català.

Beiras ha declarat que tant En Marea com el BNG donaran suport al referèndum de l’1 d’octubre i ha deixat clar que més enllà del resultat que en surti, la simple celebració serà una “hòstia monumental” per a l’Estat espanyol. A més a més, Beiras ha afegit que és “necessari fer un referèndum” ja que “l’Estat és una monarquia indecent i il·legítima que no va passar per una aprovació popular”.

Beiras també ha afirmat que “l’Estat no posarà l’exèrcit al carrer, perquè no podran”, moment que ha arrencat els aplaudiments del públic.