Pere Meroño

Diari d'un eurocomunista del #PSUC

26 de maig de 2015
0 comentaris

Mor Marçal Tarragó, fundador de #BanderaRoja

El vaig conèixer fa dos o tres anys, en una visita a la seva casa despatx. Era un home de parlar pausat però ferm, amb mots exactes, precisos. I conceptes i idees il.luminadores. Em va dir: “De les persones políticament importants en aquells anys, un centenar surten en el teu llibre i van pertànyer a Bandera Roja (…)

De jove, Tarragó va militar al PSUC a les primeries dels anys 60, tot coincidint amb en Jordi Borja i altres. I va fer part del nucli fundador de la revista “Bandera Roja”, nada el novembre de 1968, i de l’organització comunista “Bandera Roja”, que neix a finals d’aquest any.

Va contribuir, professionalment, a l’urbanisme comercial -era economista-, en assumptes com ara el comerç, la ciutat, tot feinejant per administracions públiques locals, a nivell català, empreses privades, fent classes de postgrau i prenent part en congressos i jornades especialitzades.

Darrerament havia treballat amb l’Ajuntament de Barcelona (on, al principi, va ser tècnic en urbanisme, amb la revisió del pla especial d’equipament alimentari (PECAB), i assessorant en projectes com ara els plans d’usos a Gràcia i Poble Sec.

Amb altres economistes va crear el Grup de Treball de Retail del Col.legi d’Economistes de Catalunya.

Va ser un dels fundadors del Centre d’Estudis  Urbanístics, Municipals i Territorials – CEUMT amb Jordi Borja, Lluís Brau, Carles Teixidor, Pau Verrié, Joan Alemany… la majoria pertanyents a Bandera Roja-BR, i després al PSUC.

L’equip, abans, va assessorar el moviment veïnal, i les lluites del moviment popular amb projectes i idees, jugant un rol destacat en el potent Front de Barris de BR.

Llegir +

http://twitter.com/perermerono

CANIGÓ, setmanari independent dels Països Catalans

BRAUN, memòries d’una fàbrica / BRAUN, memorias de una fábrica

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!