Pere Meroño

Diari d'un eurocomunista del #PSUC

28 de novembre de 2005
0 comentaris

Montserrat Roig

Quan una persona passa avall, la seva vida i trajectòria resta colgada en l’oblit més dens i atapeït. En el cas dels literats s’esdevé, a més, la paradoxa que ningú no en vol escriure.

El goig de viure. Biografia de Montserrat Roig” és, per tant i en primer terme, la recuperació d’una personalitat catalana ben notable per raons literàries, periodístiques, i de projecció nacional.

El llibre és, també, la reivindicació no gens hagiogràfica i molt personal d’una veu qualificada i prou representativa d’una generació cabdal -infantada els anys quaranta i protagonista de la represa, a més de portadores i portadors d’ideals d’esquerra, nacionalistes i democràtics.

Comptat i debatut, un retrat biogràfic amb estructura volgudament fragmentària -amb uns quasi fotogrames- de la vida -infantesa, escola, dansa, escoltisme, teatre, Universitat, família, marits, fills, filiació política… – i l’obra – a premsa, a televisió i amb referències de tots i cadascun dels llibres- d’una dona remarcable i audaç. Un valor enlairat que la mort precoç estroncà.

Es deia Montserrat Roig i Fransitorra. I amb aquest llibre no ens hem volgut estar de rescatar-la i vindicar-la.

Com reivindiquem un avui i un demà amb bona memòria.

– “El goig de viure. Biografia de Montserrat Roig”. Pere Meroño. Publicacions de l’Abadia de Montserrat. 279 planes. Barcelona. 2005.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!