Pere Meroño

Diari d'un eurocomunista del #PSUC

27 de maig de 2013
0 comentaris

Il Vangelo secondo Matteo (Pier Paolo Pasolini)

És una pel·lícula centrada en la vida de Jesús tal com va ser descrita en l’Evangeli segons Mateu. És de 1964, i com és habitual en ell empra actors no professionals, en aquest cas camperols. També molts dels amics del director com els intel·lectuals Natalia Ginzburg, Alfonso Gatto, Enzo Siciliano, i la seva mare Susanna Pasolini fent de mare de déu (…)

El paper de Jesús està reservat al català Enrique Irazoqui, alhora sindicalista de 19 anys que estava a Itàlia per trobar la solidaritat italiana contra el franquisme. Va ser filmada en espais naturals, en pobles del centre i del sud d’Itàlia. La trama és la posta en escena de la vida de Jesús des de l’anunciació de la mare de déu fins al seu sacrifici en la creu i la seva resurrecció.

 

Parlem d’un film immens: de gran bellesa plàstica, molt fidel a l’evangeli. De gran naturalitat. Una coneguda però bonica història de vida i de mort, de lluita i de derrota i de victòria. Filmada amb gran pols narratiu. I precioses imatges de persones, paisatges, i paisanatges. 

Cal destacar l’ús revolucionari que fa Pasolini de la música -clàssica de Mozart i Bach en alguns passatges, de blues, i música africana… 

La crítica

 

L’Osservatore Romano –òrgan de premsa del Vaticà-: “fedele al racconto non all’inspirazione del Vangelo.

 

L’Unità –òrgan del PCI-: “i l nostro cineasta ha soltanto composto il più bel film su Cristo che sia stato fatto finora, e probabilmente il più sincero che egli potesse concepire.

 

Pier Paolo Pasolini va dedicar el film, i així hi figura als crèdits a: “Questo film è dedicato alla cara, lieta, familiare memoria di Giovanni XXIII”.

 

. Il Vangelo secondo Matteo. Pier Paolo Pasolini. 137 minuts.

 

Trailer


http://twitter.com/perermerono


CANIGÓ, setmanari independent dels Països Catalans

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!