Pere Meroño

Diari d'un eurocomunista del #PSUC

11 d'agost de 2006
4 comentaris

Geronimo

Afortunadament, (…)

en el cinema nord-americà sovintegen, com més va, les visions crítiques del passat d?anihilació i neteja ètnica inherent a la construcció moderna de la seva nació.

Tinc al cap les versions protagonitzades per en Burt Lancaster, i la més recent dirigida per en Walter Hill i que just he revisitat aquesta tarda. Un western de tast clàssic, que hi conté grans dosis de veritat.

Geronimo, el darrer guerrer, un patriota que lluità fins al final sabedor que la victòria era impossible; però que en ocasions és millor una digna derrota que una supervivència de genollons (per cert que del gran cap indi en parlà, a bastament, el filòsof marxista Manuel Sacristán, i ho féu amb mots reflexius i savis tot traduint-ne i prologant una biografia)

Magnífic film, doncs.

– Geronimo: An American Legend. Dir. Walter Hill. 111 minuts. EEUU. 1993

  1. es troben a faltar les revisions de les aniquilacions efectuades pels règims comunistes o pseudocomunistes -com l’actual- soviètics (ara russos). També estaria bé, no?.

  2. No sé si coneixes un llibre molt interessant que va ser traduït l’any passat al castellà i que relata la lluita de Jerónimo i els apatxes chiricaua per continuar essent un poble lliure. És un llibre d’investigació i està molt ben documentat.

    David Roberts, Las guerras apaches. Cochise, Jerónimo y los últimos indios libres, Edhasa, Barcelona, 2005.

    Molt recomanable.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!