Pere Meroño

Diari d'un eurocomunista del #PSUC

24 de maig de 2012
0 comentaris

Gran daltabaix de la dreta (Itàlia marca el camí)

Esfondrament de la dreta a les eleccions municipals -Poble de la Llibertat de Silvio Berlusconi, i Lliga Nord d’Umberto Bossi. Avenç dels excomunistes del Partit Democràtic, tot vencent a Génova i L’Aquila. El partit de Di Pietro venç a Palermo, i es produeix una gran abstenció i una vasta eclosió de les “llistes ciutadanes” (…)

Efectivament, a les eleccions només han votat un de cada dos italians i italianes. La Segona Republica del centredreta està greument fracturada.

 

Els italians creuen cada cop menys en la política coneguda –corrupta, ineficaç, sense suc ni bruc, que té com a única ideologia el neoliberalisme. Els italians s’abstenen força, els pocs que voten concentren el vot en el pol progressista, i recolzen amb entusiasme el Moviment Cinc Estrelles liderat pel còmic Beppe Grillo.

El de Beppe és un moviment, apunten els analistes més lúcids, que ve per quedar-s’hi. Està integrat per un exèrcit de gent normal, d’una mitjana d’edat més baixa de l’habitual, que connecta amb amplis sectors socials. A Parma, n’ha tret el 60% dels vots, tot derrotant la llista del centreesquerra. Alguns pensaran que això d’en Beppe Grillo és una broma, i ara!, és una cosa força seriosa: el fastigueig, la repugnància de la ciutadania contra la política de sempre i que no serveis per res. Vet-ho aquí.

 

Si avui es fessin eleccions generals, indiquen les enquestes, les llistes ciutadanes assolirien el 12% dels vots i 75 diputats.

 

Dues frases per resumir un avís per navegants –els nostres, esclar-: “No som antipolítica. Ara som nova política”, Federico Pizzarotti, informàtic de 39 anys, batlle de Parma, de les llistes ciutadanes. Massimo Giannini, de La Repubblica: “Itàlia muda de color. Del cap de setmana electoral, tacat de la sang innocent de Brindisi i del terratrèmol devastador de Ferrara, neix una nova geografia política”.

 

Polítics d’aquí, polítics de sempre, immobilistes, atrotinats, ensopits, grisos, covardots, reactius: o mudeu o us mudaran!

 

  http://twitter.com/perermerono

 

CANIGÓ, setmanari independent dels Països Catalans

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!