Pere Meroño

Diari d'un eurocomunista del #PSUC

19 de novembre de 2012
0 comentaris

25-N Majoria absoluta reforçada

Per tal de blindar el procés en curs, a Catalunya, el 25-N, ens cal una majoria absoluta reforçada; majoria absoluta de CiU, i reforçada pel bon resultat obtingut per ERC –segona força, l’afermament de SI i la irrupció de la CUP. És el millor resultat, n’estic convençut, pels interessos nacionals del nostre país (…)

Majoria absoluta de CiU

 

Seria el premi a la força política i al president líder del nou procés. Una força i un president que s’han conduït amb seny, cintura, prudència, i una diversitat de modulacions i registres que els fan els més aptes per guiar amb gradualisme, i fermesa la nova etapa reimpulsada l’11-S.

 

Més encara, la coalició de centredreta nacionalista aporta el major contingent de vot sobiranista i nacionalista de totes les forces en concurrència. Un vot quantitativament i qualitativament estratègic per assegurar una majoria social i política per la independència.

 

Majoria reforçada

 

Les forces polítiques catalanes són tradicionalment poc col·laboradores, criticaires, i amb un sentit d’estat pràcticament inexistent. Les forces sobiranistes catalanes no són pas millors que les anteriors. És per això, que la majoria absoluta de CiU asseguraria el necessari impuls i ritme de la iniciativa política, cosa que la seva no obtenció transformaria en feblesa, dubtes, insuficient suport, i dissonàncies (a les proves històriques em remeto).

 

No obstant, la majoria reforçada també asseguraria guanys: un suport més extens, un camí més consensuat, de nous i més amplis sectors socials i polítics que els que aplega, per si sola, CiU. D’altra banda, i en cas de divorci dins la coalició, aquesta aportació supliria la pèrdua de base social de la primera força nacionalista de Catalunya. I no sols això, també enfortiria i incorporaria de valent el flanc esquerre a la nova majoria de govern, obrint-lo cap a components històricament més refractaris a un procés com el que s’està duent a terme –em refereixo al caduc federalisme de PSC i ICV-EUiA bo i atraient segments significatius del poble d’esquerres al nou sobiranisme.

 

En qualsevol cas, tant CiU com les forces suara esmentades, tindrien prou gruix i majoria per sustentar aquest procés polític nou, tot convocant i guanyant una consulta democràtica que confirmi la construcció d’un Estat català dins la nova Europa.

 

De nosaltres depèn, doncs, que el 25-N, votant a CUP, SI, ERC i CiU, fem una passa més per afermar el procés i per donar-li més àmplia base, consistència i força. Estarem a l’alçada del repte?

 

http://twitter.com/perermerono

 

CANIGÓ, setmanari independent dels Països Catalans

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!