22 d'abril de 2006
Sense categoria
2 comentaris

Els ‘bufons’ a Granollers

Dimecres de la setmana passada es va presentar a Granollers Ciutadans de Catalunya. L’acte es va fer al Museu i només hi va faltar el líder de la formació, Albert Boadella, perquè el van protagonitzar intel·lectuals insignes com Arcadi Espada, Francesc de Carreras i José Domingo.

De moment, Ciutadans de Catalunya passarà a la història per ser el partit que diu tenir 400 militants a Granollers però, tot i aquesta xifra, només pot portar a l’acte de presentació, amb les primeres espases a la taula, a 50 persones. Entre elles, això sí, l’home dels "chorritos de colores", Manuel Jiménez de Parga. O ja tenen un greu problema per mobilitzar la "militància" abans de néixer o se’ls veu el llautó, tot i ser tan intel·lectuals i intentar dissimular-ho.

També passarà a la història per ser el primer partit que s’han repartit els càrrecs abans de crear-se. Perquè resulta que a la Garriga hi viu el coordinador de la sectorial jurídica del partit quan el partit no és un partit, sinó l’associació inscrita al registre estatal Ciutadans de Catalunya – Democràcia i Libertad, que segons els estatuts de les associacions ha de tenir presidents, vicepresidents, secretaris, tresorers i vocals, però no "coordinador de la sectorial jurídica del partit".

Però també es constaten un parell de coses. La primera, que l’acte del Museu de Granollers va ser un acte manifest d’un partit polític. I la segona, que a la pàgina web del Ministerio del Interior, concretament la corresponent al Registro de partidos políticos, hi trobem Ciutadans per Palamós, Ciutadans pel Canvi o Ciutadans per Calonge i Sant Antoni però enlloc hi ha registrat, i per tant legalitzat, un partit anomenat Ciutadans per Catalunya.

Constatat, doncs, que va ser un acte de partit que encara no ha estat legalitzat i que, per tant, encara es desconeix si els seus Estatuts i ideari s’ajusten a la normativa legal, entre ella la Llei de partits, com és que l’Ajuntament de Granollers ha permès la cessió d’un espai municipal? Perquè, si van demanar la sala com a associació i ha quedat palès que es va utilitzar per fer propaganda d’un partit no legalitzat, l’Ajuntament no hauria de prendre alguna mesura?

Per cert, si algú vol visitar la seu social de l’associació Ciutadans de Catalunya – Democràcia i Libertad pot anar al carrer Vilamarí 86-88, baixos, de Barcelona. No hi trobarà a Albert Boadella, sinó una seu de la Asociación Española de Centros de Negocios. Sempre hi pot llogar un despatxet o una sala de reunions per muntar un partit polític entre una colla d’amics.


  1. he descobert recentment el teu bloc i ja l’he posat en els favorits

    et felicito especialment per aquest article i el de l’helicòpter. Com és possible que entre tant periodista d’investigació no es facin aquestes quatre preguntes bàsiques que tu et fas? tan acolloniment hi ha entre els periodistes? (el preu dels pisos influeix tant?)

    salut i Indendència (de pensament i per al país)

    Jaume (pixapins i de Vilamajor els festius)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!