Cal investir Carles Riera, sense dubte. Per coherència.

Hi ha evidents problemes tècnics per investir president Carles Puigdemont, perquè quan vingui l’agafaran i l’empresonaran. Tampoc es pot investir el cap de llista de l’altre formació republicana, el vicepresident legítim Oriol Junqueras, perquè ja és a la presó. És evident que han d’agafar l’acta de diputats els següents de les llistes, i posar en llista d’espera els que tinguin impediments tècnics. Amb aquesta majoria absoluta s’ha d’investir president el cap de la tercera llista política fidel a la proclamació de la República del 27 d’octubre, que decretarà la la fi de la suspensió de la mateixa, i ordenarà el retorn i l’alliberament dels presos polítics i els polítics a l’exili. Ens hem de prendre el 21-D com un plebiscit, no hi ha cap altra explicació. No es tracta de cap joc d’escons. És una altra cosa el que el poble ha exigit.

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Posem-nos d’acord! Què és Catalunya? què és el referèndum 1-O? Què és la proclamació del 27 d’octubre?

Catalunya (Cataluña en castellà, Catalonha en occità) és un país[2] europeu situat a la Mediterrània occidental. La seva condició jurídica és objecte d’una disputa entre el Parlament de Catalunya, que el 27 d’octubre de 2017 va proclamar la República Catalana,[3][4] i el Regne d’Espanya, que el considera una comunitat autònoma. És situat a la costa nord-est de la península Ibèrica i limita al nord amb Andorra i França, a l’oest amb l’Aragó, al sud amb el País Valencià i a l’est amb el mar Mediterrani. Catalunya és la part més extensa del territori històric i cultural del Principat de Catalunya i de tot el conjunt de terres de parla catalana o els Països Catalans. Amb un estimat de 7.508.106 d’habitants del 2015, agrupa el 51,55% de la població total dels Països Catalans. (De la Viquipèdia)

El referèndum sobre la independència de Catalunya (oficialment Referèndum d’Autodeterminació de Catalunya,[4][5] conegut pel numerònim 1-O) és un referèndum d’autodeterminació vinculant que fou celebrat l’u d’octubre de 2017.[6][7][8]

Fou organitzat pel Govern de Catalunya, format després d’unes eleccions en les quals els partidaris del referèndum van obtenir la majoria en el Parlament de Catalunya. Tanmateix, el Govern d’Espanya s’hi oposà, d’acord amb la interpretació de les lleis i la Constitució del país en aquell moment.[9][10] La seva convocatòria va ser oficialment suspesa pel Tribunal Constitucional d’Espanya l’endemà de l’aprovació,[11] però el Govern català continuà la seva organització, basant-se en la Llei del referèndum d’autodeterminació de Catalunya, aprovada el 6 de setembre de 2017, el referèndum es convocà enmig d’un xoc de legalitats vigents.[12] Més de dos milions de persones efectuen el vot i es produeixen escenes de forta violència física per part dels cossos i forces de seguretat de l’Estat.[13][14]

La proclamació de la República Catalana del 27 d’octubre de 2017 fa referència a la resolució i transitorietat de la declaració unilateral d’independència de Catalunya del Regne d’Espanya. Amb la finalitat d’establir un Estat sobirà autònom, va ser portada a terme pel Parlament de Catalunya a efecte del referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre.

 

Publicat dins de General | 1 comentari