Coneix l'odontologia

T'explicarem tot el que sabem sobre salud bucodental

9 de setembre de 2021
0 comentaris

Els diferents tipus de pastes de dents que existeixen

Saps per què existeixen tantes pastes de dents diferents? Doncs perquè cada una d’elles serveix per a una cosa en concret. Si t’interessa conèixer els diferents tipus de pastes de dents que hi ha avui dia al mercat, queda’t a llegir aquest post. 

Hi ha tants tipus de pastes de dents que cada una d’elles s’utilitza per a una ocasió en concreto. N’hi ha que són per prevenir les càries, d’altres per ajudar a prevenir la tosca dental, unes per blanquejar i d’altres per eliminar la sensibilitat dental. 

Pastes de dents per a cada ocasió

  • Anticàries. Aquest tipus de pasta de dents contenen una major quantitat de fluor per combatre les càries. Aquest mineral pot afavorir el procés de remineralització dental i combatre la sensibilitat dental en certa manera. A més, també pot ajudar a eliminar la formació de la placa bacteriana.
  • Anti tosca dental. Aquest dentífric es recomana a aquelles persones que tendeixen a acumular més tosca dental de l’habitual. Aquestes pastes contenen zinc, el que evita la calcificació de la placa bacteriana i, per tant, la formació de tosca dental. A més, prevenen les càries i protegeixen les genives. 
  • Blanquejants. En aquesta ocasió, s’utilitzen per reforçar i mantenir els efectes d’un tractament de blanquejament dental a la clínica. A diferència del que se sol creure, aquestes pastes de dents no blanquegen per si mateixes. No obstant això, sí que ajuden a eliminar les taques del dia a dia produïdes per certs aliments com el cafè o el tabac. Els seus principals components són el peròxid de carbamida i el bicarbonat sòdic. 
  • Per a la sensibilitat dental. Els components d’aquesta pasta dental ajuda a combatre els efectes d’una excessiva sensibilitat dental. Tapen els porus de la dentina que provoquen la sensibilitat. 
  • Per a malalties periodontals. Aquests dentífrics es recomanen utilitzar només quan te l’ha recomanat el teu odontòleg. Se solen utilitzar quan existeixen malalties periodontals com la gingivitis o periodontitis, ja que la seva acció és antiinflamatoria i bactericida. A causa dels seus components, com la clorhexidina, no es recomanen utilitzar de manera perllongada en el temps, doncs pot tenyir les dents i alterar el sentit del gust. 
  • Pastes infantils. Pels més petits de casa també existeix una pasta de dents que conté una quantitat de fluor més petita que en la dels adults. A més, el seu sabor sol ser més agradable, per afavorir un bon hàbit d’higiene bucodental.

Com pots veure, existeixen nombroses pastes de dents diferents i és normal dubtar en quina comprar o utilitzar. Per això el més adient és que en cada revisió el teu dentista et recomani quina és la millor pasta dentífrica per a tu segons les teves necessitats i l’estat de la teva salut oral.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!