Problemes associats dels queixals del seny

Els queixals del seny són l’últim conjunt de molars que creixen a la boca d’una persona. Típicament, les persones experimenten el seu creixement al voltant del final de la seva adolescència. Encara que depenent del cas, els dentistes solen aconsellar l’extracció dels queixals del seny abans de temps per a prevenir complicacions o per a resoldre infeccions.

Quan es comença a sentir pressió o dolor en la part posterior de la boca, és possible que es degui a la mala posició dels queixals del seny i hagin d’extreure’s. Aquestes generalment apareixen quan les persones tenen entre 16 i 30 anys i es desenvolupen completament als vint, tot i que pot donar-se el cas que mai acabin de sortir.

Sabies que el terme es va originar a causa de la creença que prop dels 20 anys era l’edat en la qual ja es té cert judici i saviesa?

A causa del fet que la majoria de les mandíbules no són prou grans per a acomodar l’addició d’aquestes dents, sovint hi ha pressió o dolor associat amb les dents emergents. A vegades les dents romanen sota la superfície de la geniva i emergeixen sovint només per a tornar a submergir-se sota la geniva una vegada i una altra.

Cada vegada que la dent torna a emergir, pot causar mal de queixal, sensibilitat en les genives i pressió a la mandíbula i altres dents, la qual cosa sovint provoca maldecaps.

En el cas dels queixals del seny que no han sortit o desenvolupat completament, el procés dels queixals que intenten trencar la superfície de les genives pot fer que els altres queixals es desalineïn. La pressió de les dents en creixement pot empènyer contra les dents adjacents i causar dents tortes i dolor en la mandíbula.

Pot produir-se mal de coll, oïda i fins i tot mal de cap com a resultat de la pressió acumulada per aquest procés. També poden produir-se desalineacions de les dents i la mandíbula a causa de la pressió de les dents en els altres molars.

Quan això ocorre, pot ser que sigui necessari buscar un tractament d’ortodòncia per a corregir el problema. En casos greus, els bacteris poden entrar en les dents parcialment impactades i provocar la formació d’un quist o una càries, la qual cosa provoca un dolor extrem. Aquesta és una causa immediata per a l’extracció d’una dent i una indicació segura que vostè està rebent el seu.

Una altra forma de saber si t’estan sortint els queixals del judici és a través de raigs X professionals. Amb l’ajuda de radiografies (Raigs X), podem predir sovint si les dents no erupcionades seran problemàtics.

La cirurgia és molt més senzilla per als pacients joves que per als majors, ja que les arrels encara no estan completament desenvolupades i l’os no és tan dens. A més, els pacients més joves tendeixen a curar-se més ràpidament. El potencial de curació és major abans dels trenta anys.

Les dents parcialment erupcionades són proclius a l’acumulació de bacteris naturals de la boca poden arribar als queixals del judici impactades, causant sovint infecció en les genives i l’os circumdants. Per aquesta mateixa raó és necessària una neteja. La higiene bucodental és essencial per a poder prevenir aquest tipus de problemàtiques.

El dolor produït al voltant dels queixals del seny es confon sovint amb l’esforç dels queixals per sortir. Aquest dolor, no obstant això, podria ser un signe d’infecció. L’os circumdant, les arrels de les dents i les dents adjacents poden resultar danyats si no es tracten.

La pressió constant dels queixals del judici impactades també pot danyar les dents adjacents. És possible que no se senti res fins que s’hagi produït un mal significatiu. Aquesta pressió també pot empènyer a altres dents fora de la línia, possiblement creant la necessitat d’un tractament d’ortodòncia.

Aquestes són algunes raons per les quals és necessari acudir amb freqüència al dentista o a l’higienista dental.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *