poti-poti

amanida (Jo també vull un estat propi)

12 de juny de 2006
Sense categoria
1 comentari

NO, SI, NO, SI,, …NO

No acostumo a parlar gaire de política a la feina, però avui ens hem "liat" en una bona discussió, sobre l’estafatut (com l’anomeneu per aquí).

La baralla ha començat quan he ironitzat sobre l’espai de la campanya pel SI del peesece-pesoe a TV3.
El meu company defensava el SI aferradament i jo el NO. Jo he intentar dir-li que l’anunci creia que era massa tendenciós, i que els arguments (al meu entendre fàcils) estaven posats en “boca” de gent del carrer, amb cares anònimes la qual cosa feia que la resposta popular (del poble vull dir) fos per empatia. A tall d’exemple: “mira veus aquelles iaies pensen com jo, o aquell senyor gran quina raó que té, en definitiva jo sóc com aquell que surt a la tele” (no sé si m’explico bé) .

-És impossible votar NO com el pepe i que si tu votes NO, li he estàs donant la raó a ells, i al final el que val és el resultat. SI /NO

-Sense considerar valoracions polítiques?- No és el mateix li he dit jo.

-És millor aquest estatut que res!
-Això, ara em dónes la raó!
sempre baixant-nos els pantalons.
-Ah no! no i si surt el NO que? que hem de fer tornar a començar tota la comèdia!

-Comèdia?

Ni jo l’he fet baixar del burro ni ell ha volgut baixar, de fet no ha arribat la sang al riu i al final el resultat ha estat un empat tècnic, ningú ha capitulat ni ha cedit posicions, i tant amics!
Semblava ben bé que tinguéssim una margarida a les manes i l’anéssim despullant mica en mica NO, SI, NO, SI, NO, SI, NO,


el resultat?… el diumenge a les urnes.

 1. Llegiu-lo amb atenció, i digueu-me si no es podria titular "Café para todos: ¡Paga Cataluña!". És això el que volen aprovar els del SI?

  Heu llegit les cuetes de tots els articles que podrien comportar alguna prerrogativa, alguna llibertat de moviment per al govern de Catalunya? Mireu-vos-ho. És determinant.

  El govern de la Generalitat podrà articular, decidir, produir, etc… d’acord amb el que estableixi la normativa estatal.

  Correspon a la Gltat. la competència exclusiva en matèria de… el que sigui, excepte en les matèries que l’article tal de la Constitució atribueix en tot cas a l’Estat. 

  La Grltat. pot crear seccions i jutjats… en els termes establerts per la Llei orgànica del poder judicial (de l’Estat).

  Si l’estatut del 79 deixava algun cargol una mica fluix per on entrava un lleu aroma de llibertat d’acció, ara s’han encarregat de collar-lo ben collat.

  Votar SI només té un avantatge: amb un parell d’anys n’hi haurà prou per revelar la perniciosa insuficiència d’aquest estatut. Tinc ganes de tornar a sentir els miols pidolaires dels convergents, altre cop al poder, queixant-se de l’asfíxia econòmica de Catalunya.

  Queixant-se, en definitiva, d’aquest estatut tan bo… que no hem de deixar de votar SI, perquè , és clar, és lu que hi ha, i el moment polític no donava per més, i qui dia passa any empeny, i jo tinc un peix al cove però ja me l’he menjat, i ara què faig… En fi. Voteu SI. Ja us ho trobareu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!