CAL RECUPERAR AUTONOMIA ”PLENA” I PORTAR-LA AL MÀXIM DE LA SEVA CAPACITAT. EL M.H. PUIGDEMONT PODRIA SER L´ ALT REPRESENTANT DE LA GENERALITAT A LA UE.

La repressió política a Catalunya del govern d’ Espanya i un reguitzell de decisions errònies, al nostre entendre, del Govern i el Parlament de Catalunya, entre altres actors polítics, en ha menat de manera real a una situació institucional de Pre-Autonomia, és a dir, som realment  en una situació de no-autonomia i som a pocs dies de recuperar, si tot va bé, una bona part de l’ Autonomia que teniem fa 1 any, possem per cas.

Cal entendre qu’era molt i molt dificil encertar les bones decisions ajustades a cada moment i amb la velocitat que viraben els temps.

Podem somniar que som dins de la República Catalana, ho podem fer, és humà i és legitim,ho podem fer, però no és la realitat que es troben els ciutadans que van a peu aquests darrers dies, i quan mes dies passin menys pre-autonomia trobaran, al carrer i a les institucions d’ aquest país nostre.

CAL REPENSAR-HO TOT, EL PROCÉS INCLÓS, CAL PLANTEJAR-HO DE NOU AMB NOVES ESTRATÈGIES I NOVES TÀCTIQUES, SOBRE TOT, TINGUENT EN COMPTE QUE, AVUI PER AVUI, NO HI HA UNA MAJORIA,DE VOTS DE 2/3 DE  CIUTADANS O D’ ELECTORS  QUE PUGUI ABONAR EMPENDRE VIES UNILATERALS CAP A LA INDEPENDÈNCIA EN AQUEST MOMENT, AIXÒ NO VOL DIR QUE NO S’ HI PUGUI TREBALLAR POLITICAMENT EN AQUESTA DIRECCIÓ.

CAL FORMAR UN GOVERN FORT I COHESIONAT QUE SÁPIGA PORTAR L’ AUTONOMIA REAL AL LÍMIT DE LA SEVA CAPACITAT I FINS I TOT FORÇAR-LA  AMB CALÇADOR, I SI CONVE ENTRAR EN DISCREPÀNCIA AMB EL GOVERN DE L’ ESTAT ESPAYOL, COM A COSA NORMAL, ARRIBAR-hi A ACORDS O FER QUE ELS TRIBUNALS DECIDEEIXIN EN CADA CAS, ARRIBANT A ESTRASBURG QUAN CALGUI O QUAN ES PUGUI.

 NO ENS PODEM PERMETRE UN PRESIDENT DE LA GENERALITAT DETINGUT I EMPRESONAT COM UN DELINQUENT  QUALSEVOL, AIXÒ NO AJUDARIA GENS A LA INSTITUCIÓ, NI DE BON TROS. VAL MÉS UN PRESIDENT QUE PUGUI MOURE’S EN TOTA LLIBERTAT I EN TOTS ELS SENTITS A CATALUNYA I QUE FACI TOTA LA FEINA QUE HA DE FER DES DE GESTIONAR LES GUARDERIES O LA SANTAT O L’ESCOLA O ELS FERROCARRILS DE LA GENERALITAT I QUE PRESIDEIXI CONSELL DE GOVERN,ETC.

NO CREIEM QUE HI HAGI CAP PROBLEMA LEGAL PERQUE EL MH PUIGDEMONT QUE CONSERVARA L’ ESTATUTS DE PRESIDENT AMB EL NOU GOVERN PUGUI SER L’ ALT REPRESENTANT DE LA GENERALITAT DAVANT LA UNIÓ EUROPEA I QUE COORDINI ELS DIPUTATS AL PARLAMENT, FACI QUE D’ UN COP CATALUNYA S’ HI FACI NOTAR I MOLT A LES  ASSEMBLEES DE LES REGIONS D’ EUROPA I TNGUI UNA PRESENCIA CONTINUA I CONSTANT A NIVELL EUROPEU I MÉS ENLLÀ.

   

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *