Des de l'Exili

Per una nació catalana independent, republicana i pròspera

5 de març de 2009
3 comentaris

Primer Dia a Brussel?les deumil.cat: Impresions de la recepció amb els eurodiputats

Avui ha estat un dia emotiu, un d’aquells dies que no t’agradaria que acabes mai, malgrat que en aquests moments que escric aquest article son les 9 del vespre i ja porto 21 hores despert.

Ahir vaig posar-me l’alarma del mòbil a les 3:40 de la matinada i tot que vaig anar a dormir a les 11 de la nit, m’he despertat a les 3:30 per mi mateix. No és la primera vegada que em passa, sembla com si el meu cervell sigui capaç de calcular quina hora és i despertar-me abans de l’hora. 

La qüestió que he sortit de Karlsruhe cap a Frankfurt per anar a recollir a la Dolors a la Hauptbahnhof i desprès hem encarat l’autopista cap a Brussel·les.

 

(continua)
.

A l’entrada del Parlament ens esperava l’Aureli Argemi, el president del CIEMEN, com també en Josep Sort, company blocaire del Bloc Gran del Sobiranisme, més tard ha vingut l’Estela la nostra delegada de Brussel·les, amb un company de Sant Pol que ha vingut convidat per l’Aureli que ara no recordo el seu nom i hem esperat a l’Andratx el delegat de Lleida que al final ha arribat tard perquè s’havia equivocat de porta. 

La Ana Miranda del BNG, i secretaria del grup parlamentari ALE, ens ha facilitat les acreditacions i hem entrat al Parlament. Ens hem dirigit cap a la sala de reunions desprès de passar per l’auditori del parlament a on ens esperava Ian Hudghton, President del SNP de Escocia i President de la Alianca Lliure Europea (ALE) en el Parlament Europeu.

Per ser el president el partit que governa Escòcia m’ha semblat molt bona persona i sobretot molt humil. Ens ha escoltat molt correctament l’explicació amb francès que l’hi ha fet l’Aureli Argemi sobre el contingut de la carta i desprès l’hi he explicat amb el meu anglès que Europa ens havia dit feia poc per boca del President del Parlament Europeu, que els catalans no tenim els mateixos drets que altres pobles perquè no som un Estat. A les hores li he dit, que molt bé, si és aquest el consell d’Europa, ens posarem a fer els passos necessaris per ser-ho. A continuació l’hi he explicat  els detalls de la nostra iniciativa de deumil.cat. He explicat que és una iniciativa espontània sortida de la Societat 2.0 i que tenia dos objectius: 

1)     Fer conèixer a Europa que a Catalunya hi ha un conflicte, pacífic, però un conflicte de democracia, un conflicte de l’Estat Espanyol que no deixar als catalans col·lectivament a decidir lliurament el seu futur.

2)     Que atès que sembla que els partits catalans no estan a l’alçada de les circumstàncies, com tampoc sembla que estigui alineats amb el que pensa cada vegada més nombrós nombre de ciutadans respecta a la manca de sobirania, els ciutadans hem decidit per nosaltres mateixos, fer accions per veure si els partits reaccionen i comencen a incorporar les accions necessàries per aconseguir la independència per Catalunya.

3)     El primer pas, és aconseguir aquesta manifestació, i el segon ha estat presentar la ILP per demanar el referèndum el 2010 per forçar el debat i veure quin són realment els partits disposats a fer passos cap a la independència i el tercer pas, encara per determinar, ja vindrà per si sol, perquè els catalans ens hem començat a posar a caminar.

Ian Hudghton ens ha dit que estava molt d’acord amb el que ha llegit de la carta, com també les nostres explicacions respecte a què Europa no reconeix els drets col·lectius dels pobles si no son estats. També ha explicat que ells tenen més fàcil que nosaltres aconseguir la independència, perquè Anglaterra no impedirà el referèndum previst el 2010, a ells només els hi cal aconseguir el 51% de vots afirmatius.  

L’eurodiputat d’EA Mikel Irujo en representació també d’ERC, que ha cancel·lat expressament el vol per estar amb nosaltres, ens ha felicitat per la iniciativa i ha explicat Europa reconeix els l’autodeterminació dels pobles com per exemple ha passat durant els darrers 20 anys s’han creat la meitat dels membres de la Unió. Peró que és Espanya que ens ho impedeix i no Europa.

Ha explicat que ells volen la independència, perquè creuen que poden millorar encara més i que si han aconseguit des de l’autonomia fer que Euskadi passi dels 80 amb una economia mig arruïnada a qué ara estiguin molt bé, pensen que amb la independència encara ho podran estar millor perquè ara no podem fer front a polítiques industrials o econòmiques que requereix la globalització i la crisi actual. 

En la meva resposta, l’hi he dit que no era ben bé el mateix pels catalans, que en canvi , a nosaltres semblava que al menys en els darrers 15 anys l’autonomia ens ha anat malament, de manera anem com els crancs, és a dir, enrere i que cada dia que passa som més pobres. Per nosaltres la independència ja no és per millorar encara més, sinó que és per sobreviure, per nosaltres els catalans, la independència és una necessitat.

També per acabar, he volgut remarcar a tots els assistents, que si no volien una prova més fefaent de què existeix un divorci entre els que fan els partits polítics i els que pensa la societat catalana, ho tenen avui, aquí ara mateix, cap eurodiputat català de la quinzena que hi ha entre tots els Països Catalans han vingut a rebre’ns. 

Al final, TV3 i Cat Radio ens ha fet unes entrevistes a l’Aureli Argemi i a mi. La periodista ens ha dit que l’assistenta de l’Ignasi Guardans que no havia rebut cap invitació i per tant no havia tingut coneixement de la reunió. L’Aureli ha dit que això no era cert, que s’ha enviat una carta per email a tots els eurodiputats catalans i no catalans invitant-los en aquesta entrega de la carta i que només en Romeva s’havia excusat.

Mes tard, mentre dinàvem , m’ha trucat l’assistenta de l’Igansi Guardans tornant a insistir que ella no havia rebut cap carta , l’hi he dit que fa dues setmanes que es va enviar a tothom i només en Romeva es va escusar, ella ha insistit que no, i jo l’hi he preguntat si podia fer quelcom per a ella i m’ha contestat que només m’ho deia ,perquè no era pas cert que no l’hagessin volgut venir ja que no ho sabien. També em diu que encara que ho hagués sabut no hauria pogut venir, perquè aquesta setmana havia moltes visites de treball i ara estava igual que el Romeva al Canadà. 

L’hi he dit que em sembla molt be la seva explicació, però que el que compte és que al final no ha vingut. Bon dia i passiu bé.

Un llarg primer dia, que per cert ha fet sol i una temperatura agradable, 8ºC. Demà s’espera que plourà, però dissabte sembla que no.

 

Bona nit des de Brussel·les

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!