Des de l'Exili

Per una nació catalana independent, republicana i pròspera

19 d'agost de 2008
0 comentaris

InfoMigjorn una revista en català eliminada sense cap explicació de yahoogroups

He rebut aquest email, que he cregut publicar per tothom que estigui interessant. És increïble que tinguem aquests problemes per no tenir una llengua oficial.

Salut i Independència
Manel

InfoMigjorn

 La llista InfoMigjorn –revista virtual sobre llengua catalana– ha funcionat sense interrupció des del 18 d’agost del 2002 fins al 26 de maig del 2008, primerament dins la llista Migjorn –llista de debat sobre llengua catalana– i després com a llista informativa independent. La llista ha estat ubicada des del començament en Yahoogroups –els grups gratuïts de Yahoo– i, en els darrers moments, va arribar a tindre cinc mil membres. Dilluns 26 de maig d’enguany, Yahoo va eliminar la llista InfoMigjorn sense avisar prèviament que anava a fer-ho i sense donar-nos cap tipus d’explicació.
Els múltiples esforços que hem fet per a aconseguir saber què ha passat, tant a través del correu electrònic, del correu postal o del telèfon, han sigut completament infructuosos. Ningú s’ha dignat contestar-nos. Tots els que heu rebut durant aquest temps el resum diari d’InfoMigjorn heu patit els missatges plens de signes estranys que els convertien en il·legibles i que apareixien, aproximadament, cada set o vuit dies.
Yahoo no ha estat mai capaç de resoldre el problema dels signes estranys, malgrat haver-lo denunciat repetidament. Tampoc han usat mai el català com a llengua de relació amb els seus clients, malgrat haver-los-ho demanat diverses vegades. Ara, amb el tancament unilateral, inexplicat i inexplicable de la llista, han acabat de reblar el clau.
Com veieu, tot maldecaps i disgusts. No faré cap comentari més. Crec, sincerament, que no paga la pena. Tanquem aquesta etapa de sis anys amb Yahoo i en comencem una de nova amb l’empresa de serveis internet “DRAC telemàtic” http://drac.com.
 InfoMigjorn ha arribat a un acord de col·laboració amb el DRAC per a fer ús del seu servei Sala de premsa (http://www.drac.com/productes/saladepremsa.html), que també presta al butlletí RodaMots i a través del qual també s’envien altres butlletins corporatius.
A partir de l’1 de setembre rebreu cada dia, de dilluns a dijous, un únic missatge amb les notícies recents més significatives. En els primers missatges rebreu alguns articles de Joan Solà i de Joan Tudela que no vaig poder distribuir quan es varen publicar.
Com que la llista anterior ha estat eliminada sense cap avís previ, no he pogut recuperar la relació exacta d’adreces que en formaven part. El butlletí que ara rebeu l’he obert amb les adreces que he estat capaç de recuperar i que són, aproximadament, les que hi havia en l’anterior llista InfoMigjorn, però la coincidència no és total ja que la relació no la tenia completament actualitzada. És molt probable que en la nova relació d’adreces n’haja inclòs alguna que abans no hi era i, sense cap mena de dubte, algunes adreces que abans hi eren, ara no hi seran.
També cap la possibilitat que algú reba el nou butlletí InfoMigjorn més d’una volta perquè jo haja donat d’alta dues o més adreces electròniques de la mateixa persona. Us pregue que disculpeu les molèsties.
Si voleu donar-vos de baixa, simplement cliqueu ací
Si voleu donar d’alta una adreça electrònica, cliqueu damunt l’enllaç:
http://infomigjorn.drac.com/alta

Us recorde que InfoMigjorn és un butlletí que distribueix missatges informatius relacionats amb la llengua catalana, com ara:
– Retalls de notícies de premsa.
– Articles, publicats o inèdits.
– Informacions sobre seminaris, congressos, cursos, conferències, presentacions de llibres, publicacions de revistes, etc.
– Ressenyes de llibres, publicades o inèdites.
Així com altres missatges informatius relacionats amb sociolingüística, gramàtica històrica, dialectologia, literatura, política lingüística, normativa, etc.
Us pregue encaridament que feu arribar aquest missatge als vostres coneguts a fi que l’existència del nou butlletí InfoMigjorn siga coneguda per la quantitat més gran possible de persones interessades en la llengua catalana.
Si en la llista InfoMigjorn de Yahoo vàrem arribar a ser-ne cinc mil, seria magnífic que en el nou butlletí de “DRAC telemàtic” arribàrem, com mínim, al doble.
 Seria una manera de demostrar la voluntat de tots nosaltres de treballar a favor de la nostra llengua.
Gràcies per la vostra atenció.
Ens trobarem cada dia, de dilluns a dijous, a partir de l’1 de setembre.
Salutacions corals,
Eugeni S. Reig

Administrador d’InfoMigjorn
InfoMigjorn@telefonica.net
===================================================================
Si voleu donar-vos de baixa, cliqueu ací
Si voleu donar d’alta una adreça electrònica, cliqueu damunt l’enllaç: http://infomigjorn.drac.com/alta

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!