Homenatge a Lluís Maria Xirinacs: Al banderer de la Pau

El company d?aventures en l?ERC del maresme Antoni Bruguera i Castellnou en un comentari al bloc ha escrit: ?El cant del grup Els Esquirols "Al banderer de la Pau" hauria de convertir-se en un himne …?.

També he trobat aquesta entrevista recent a Lluís Maria Xirinacs en el ciberespai que es va fer aprofitant la seva assistència en el 2006 a Arenys de Munt durant una tertúlia a la fresca organitzada per Arenys de Munt 2000.

En aquesta entrevista hi ha una frase que explica que Gandhi deia: ?tot el que faig en la política és per motius religiosos. Sento una veueta que m?ho demana per dintre, la veu de la consciència m?ho demana per dintre, si la veu em demanés uns altre cosa faria una altre cosa?. En Lluís Maria Xirinacs li passava igual, per això ell deia què feia totes les altres coses referint-se a la seva lluita per la llibertat del nostre poble.

També he rebut la agradable sorpresa del comentari del històric blocarie Toni Ibàñez amb un text de: ?El Baró de Teive, l’heterònim suïcida de Pessoa, clou la seva obra L’educació de l’estoic amb aquest paràgraf:

Com el gladiador, condemnat pel seu destí d’esclau a posar-se damunt l’arena, saludo, sense que s’estremeixi el Cèsar que hagi en aquest circ envoltat d’estrelles. Saludo de front, sense orgull, perquè l’esclau no pot tenir-ne; sense alegria, que no pot ésser fingida per un condemnat. Així i tot, saludo, perquè no vull faltar a la llei encara que tota llei em manqui. I, tot acabant de saludar, em clavo al pit el glavi que ja no em servirà per a combatre. Si el vençut és el que mor i el vencedor el que mata, amb això, confessant-me vençut, em declaro vencedor.?

Paraules eloqüents per a definir l?esperit d?un acte que no és ben vist per l?Església, però malgrat això en canvi en Lluís Maria Xirinacs ho fa voluntari i de forma altruista per a demostrar a tots nosaltres que dins l?esperit de cada home recau la Llibertat. Només nosaltres ens podem ficar les cadenes de l?esclavitud i només nosaltres amb el control de les nostres vides, podem ser lliures.

Sempre he seguit la màxima: ?Cap ideal val una mort, però una idea si que val tota una vida!?. Ara li afegiria: ?i quan la vida s’acaba, la mort pot esdevenir la vida per a aquest ideal!?.

Per això he decidit fer aquest nou bloc d?homenatge.

(Segueix)

Aquí dons teniu la lletra de la cançó del grup Els Esquirols en homenatge a Lluís Maria Xirinacs

Al Banderer de la Pau

A Lluís Maria Xirinacs

No és en va el teu gest, company,
quan es perd cobert d?espessa boira,
ni el teu crit que es transforma en clam
perquè amb tu som tots com un sol home.

Tant de temps han amagat
l?autèntic pas de qui ens ha precedit,
massa temps han retingut
l?autèntic cant d?aquest país.

Lluitàrem de ferm, anant colze amb colze,
tu has encès un foc que atiar-lo cal
mentre mantens ben alta
la bandera de la pau.

La primavera ens portarà flors,
serà el poble senyor de tot,
no hi haurà explotats ni explotadors,
ni cap vençut ni vencedor
si abrandem amb l?esforç
la raó dels teus mots:
?Cal lluitar contra el fort per deixar de ser febles
i contra nosaltres mateixos quan siguem forts?

La teva paraula cada cop més
va passant les reixes per volar després

No és en va el teu gest, company,
quan es perd cobert d?espessa boira,
ni el teu crit que es transforma en clam
perquè amb tu som tots com un sol home.

Visca la Terra Lliure!

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *