Des de l'Exili

Per una nació catalana independent, republicana i pròspera

18 de desembre de 2006
2 comentaris

Abertzales catalans (I)

Abertzales catalans (I), no fem riure home!

Ja fa unes setmanes el periodista i ex director de TV3 en Joan Oliver, també va escriure en la seva columna diària en el Avui ?Engrunes? a on comparava Euskadiko Ezkerra de Mario Onaindia i en Juan Mari Bandrés amb la possible evolució que ERC de Josep-Lluis Carod-Rovira i Joan Puigcercós.

Ara el Iñaki Anasagasti senador d’EAJ-PNB ha escrit un article també en les pàgines de l?Avui amb el títol de ?Abertzales catalans (I)? a on també fa les mateixes comparacions.

Amb tot els respectes, la comparació esta agafada pel pels…

Ni Catalunya és Euskadi, ni ERC ve de ETA pm. El clima polític als principis del 90 amb una ETA militar que comença a fer les matances indiscriminades (recordeu Hírpercor) amb una Catalunya que afortunadament no esta condicionada per les armes. EE venia de la branca mes ideológica de ETA pm, mentre que ERC te una gran tradició parlamentaria i democratica,  com a partit te més de 60 anys de historia , i esta formada per gent de perfil totalment democràtic amb gran experiència política i no som quatre joves radicals e inexperts que venen de l’escissió d’un grup armat

Si ens fiquem a fer comparacions agafades pels pels, buscant en la historia, també podem trobar altres exemples d’evolucions polítiques d?un extrem a un altre, dins de la historia recent catalana, hem tenim exemples molt bons:

En Pique que va militar al PSUC , per després passar a ser simpatitzant i càrrec de confiança de CiU per acabar finalment en el PP.

En Tries de Bes que va esser diputat de CiU va canviar també de camisa en ple Aznarisme marxan cap al PP.

Si parlem de formacions, tenim el cas de la Lliga Regionalista que malgrat que al principi va defensar quasi la independència de Espanya al final van ajudar econòmicament a Franco perquè compres armes per atacar Catalunya.

Si us plau una mica més de serietat amb les comparacions, però en aquest cas Sr. Anasagasti es que ni tan sol CiU se assembla al PNB, ni en Mas es Ibarrexe, ja voldrien alguns convergents que fos Aixa.

No fem riure home!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!