Trencavèl

Comentaris polítics de Martí Cabré

31 d'octubre de 2007
6 comentaris

157. Les millors teories de la conspiració

Avui us proposo un article més lleuger: Wired fa una llista amb les deu teories de la conspiració amb més seguidors.

Per als despistats, una teoria de la conspiració és una teoria que atribueix la causa primera d’un esdeveniment o d’una cadena d’esdeveniments (normalment esdeveniments polítics, socials, històrics o de la cultura pop) o bé l’ocultació a la gent d’un esdeveniment important a un complot secret dut a terme per una agrupació oculta de gent o organitzacions poderosos i/o influents. Moltes teories de la conspiració es basen en què grans fets de la història les han dirigit conspiradors ocults darrere les cortines.

La llista que ens ofereix Wired és la següent:

  • La NASA no va arribar a la Lluna: i fins i tot l’Arthur C. Clarke va escriure el guió de la història. Els conspiracionistes es basen en defectes dels arxius de les missions Apollo i rareses de les fotos de les missions. L’any 1970 el 33% dels enquestats creia que tot plegat era una mica rar. Avui, el 94% dels enquestats es creuen la NASA… què sabran!
  • El govern Bush està implicat en l’11-S: o els jueus. O els jueus infiltrats al govern Bush. Fins i tot es va fer un documental (Loose Change) que afirmava tenir proves de les mentides del govern. Després, la revista Popular Mechanics ho va desmuntar punt a punt i tots plegats van fer un debat que podeu veure a YouTube. Atacs terroristes convertits en entreteniment familiar!
  • La Princesa Diana va ser assassinada: ja fa deu anys de la seva mort i els rumors no han parat. També diuen que va fingir la seva mort per escapar de la pressió de la premsa (deu ser en una illa del Pacífic amb l’Elvis, la Marilyn i companyia) o que la va matar la gent dels serveis secrets britànics per evitar que es casés amb un moro.
  • Els jueus controlen Hollywood i Wall Street: al segle XIX va aparèixer a Rússia un llibre titulat "Els protocols dels Savis de Sió", un llibre de lectura recomanada pels nazis, que descriu un complot jueu pel control de les finances, els mitjans de comunicació i finalment, el món. Tot i que avui sabem que el llibre el va escriure la policia secreta del Tsar per justificar els pogroms, encara s’edita a força parts del món. A la nostra època és força popular en alguns països musulmans.
  • La Cienciologia controla Hollywood: tot i que xoca amb la teoria anterior, la llista de celebritats que estan relacionats amb la Dianètica alimenta aquest rumor. Contractes, acords, matrimonis i xafarderies del món de l’espectacle són dirigits per aquesta misteriosa religió organitzada.
  • En Paul és mort: avui dia pot xocar, però el 1969 els principals mitjans de comunicació es feien ressò del rumor de la mort del baixista dels Beatles i la seva substitució per un doble. Els creients més fervorosos trobaven pistes en les cançons i tapes dels àlbums: en Paul mira cap a una altra banda, en Paul està girat, en Paul va descalç… És clar que veient els discos que ha tret en solitari aquest Paul, potser sí que és veritat que ens el van canviar…
  • La SIDA és una creació humana: tot i que sembla ser que el virus és una mutació d’un altre virus que es troba en alguns micos, el rumor diu que el VIH va ser creat en un laboratori de fabricació d’armes biològiques o bé com a pandèmia per eradicar del món els homosexuals. Qui ho va fer? Potser la CIA, potser el KGB o potser alguna altra agència malvada i secreta si la coneguéssim… llàstima que no en sabem més, oi?
  • Les aletes de pollastre fregides esterilitzen els negres: aquesta llegenda urbana dels EUA té l’origen en l’estudi de la distribució de la sífilis en la població negra de Tuskegee, Alabama. A partir d’aquí, la cadena KFC és un conclave dirigit pel KKK. Tots dos tenen 3 lletres! El que no té discussió és l’efecte d’aquest menjar en el colesterol…
  • Els llangardaixos controlen el món: el periodista David Icke, que fa temps va treballar a la BBC, ja du vint llibres explicant que hi ha una raça de llangardaixos que són coneguts com a ‘Illuminati’ o ‘jueus’ que han pres forma humana i controlen tota la vida del món. Alguns d’aquests llangardaixos són George Bush, la reina Elisabet IIII i el cantant Kris Kristofferson. Es creu que Lady Di va descobrir la naturalesa real de la seva sogra i per això la van matar. A més, s’han trobat dibuixos d’antigues civilitzacions on hi surten llangardaixos. Significatiu. Recordeu ‘V’!
  • Els Illuminati controlen el món: les elits mundials i els líders polítics són membres d’una antiga càbala: els Illuminati. O els Rosacreus. O els Francmaçons. Escolliu. De fet, a diferència d’altres paranoies, aquestes societats secretes sí que han existit (no són un invent d’en Franco). Però, i si en realitat el món el controla la Comissió Trilateral, o el Nou Ordre Mundial, o la Societat Skull and Bones de Yale? Qui sap la veritat?

Quines són les vostres conspiracions preferides? La mort de JFK? La guerra d’Irac? Els OVNI? El govern tripartit? El caos de RENFE?

Via Wired

  1. La meva preferida és aquella que diu que hi ha un Déu que avorrit d’estar tot sol va muntar un plató de televisió per veure pelis romàntiques, bèl·liques, comèdies, etc..

  2. Molt be, suposem que totes aquestes conspiracions son falses.
    I com és que la majoria d’elles tenen un sentit lógic com a conspiració i en canvi no tenen cap sentit si les negem?
    “Excusatio non petita, acusatio manifesta”

    Si agafem els protocols dels savis de Sió, que semble no discutirem van ser escrits a finals del segle XIX…. la pregunta clau és :  si això tan sols va ser una excusa de la policía russa per inculpar als jueus  falsament,  com pot ser que la policía detallés uns protocols tan exactes i tan contundents on és detalla fins i tot l’esfondrament de l’economia mundial que justament ara s’està produint com els savis descrivíen als protocols?
    Amb mes de 100 anys d’antelació…

    Tot això és molt sospitós no trobeu?

  3. trist molt trist el teu article; l’11-S INside Job estè científicament demostrat, només cal que te’n informis una mica, tampoc costa tant.

    No hi ha pitjor cec que el que no hi vol veure.

    (…Y si se le obligara a fijar su vista en la luz misma, ¿no crees que le dolerían los ojos y que se escaparía, volviéndose hacia aquellos objetos que puede contemplar, y que consideraría qué éstos, son realmente más claros que los que le muestra .?…)  mite de la C. Plató.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!