68. Una veritat incòmoda

Hem anat a veure la pel·lícula "An inconvenient truth". Trobo que és tota una fita. Al Gore, exvicepresident dels EUA i candidat a president derrotat per George W. Bush (vegeu l’article La prepotència), ha creat un documental impactant que combina imatges reals amb interessants dades estadístiques per presentar un problema molt preocupant: l’escalfament global del planeta.

Del film, que us recomano veure ara mateix, en remarco una dada: tots els articles científics que parlen de l’escalfament global diuen que és preocupant i que és causat per la contaminació humana. No discrepa cap científic. Dels articles de premsa i ràdio pel gran públic, la meitat diuen que l’escalfament global és exagerat. Hi ha una preocupant esquerda entre el coneixement científic i el popular. Necessitem més gent com Al Gore, Richard Dawkins, Curioso Pero Inútil o Centpeus.

Trobo també interessant que Gore digui diverses vegades que el problema és polític. La imatge de la frontera entre República Dominicana i Haití val més que mil paraules: estimar-se la terra o devastar-la. La mateixa terra i dues polítiques. Em recorda la imatge de satèl·lit que es veu amb Google Earth de la frontera entre Israel i els seus veïns àrabs: una mateixa terra, verda en una banda i deserta en l’altra.

Finalment, la imatge colpidora dels óssos polars ofegats per haver de nedar dotzenes de quilòmetres al no trobar plaques de gel on poder descansar. Devastador.

Vegeu el meu article a Paper mullat si voleu expressar el vostre suport a la visió de la pel·lícula.

I no us la perdeu.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *