miozz mirades

un bloc de maceració lenta (el bloc de la Dolors )

gats: estrena a sant vicenç dels horts

Hi anirem perquè hi actua la meva germana, perquè s’han espavilat a resoldre l’accessibilitat del local – encara que sigui amb una mesura provisional – i perquè aquestes mogudes d’interacció col·lectiva de gran grup amb resultat acuradament brodat em sedueixen i em tonifiquen l’esperit (us ho explicava  fa uns mesos, en parlar-vos de l’altra obra que van presentar, a l’apunt “Els miserables a Sant Vicenç dels Horts” ,podeu veure’l aquí). Però és que, a més, GATS (CATS de A.Lloyd Webber, 1981) parla de la transformació de la intolerància en l’acceptació d’allò que és diferent.

(continua)
CATS està basat en el llibret de poemes de Old Possum’s Book of Practical Cats, de T.S. Elliot,editat l’any 1939. Segons diuen, – ja ho comprovaré demà!- Webber va saber aprofitar magistralment la musicalitat d’aquests poemes i encara hi va afegir fragments d’altres poemes del mateix autor.
Els gats de T.S. Elliot tenen una gran dimensió humana i ens parlen de comportaments  perfectament identificables. “Els gats són molt semblants a tu” és la sentència que tanca el musical, cantada pel Vell Deuteronomi.
El rebuig inicial cap a un membre del grup com a candidat per anar “més enllà dels estels”, en el marc d’una trobada nocturna extraordinària de tota la colla gatuna,  i la transformació d’aquest rebuig en acceptació de la diversitat, és el fil argumental – senzill però contundent – d’aquest gran musical.

La Coral Jove de Sant Vicenç dels Horts ha esmerçat dos anys en la preparació d’aquest espectacle: traducció dels textos al català, adaptació instrumental per a un grup de 13 músics en directe, assaig de les cançons i les coreografies on participen…42 cantaires! Tot un esdeveniment, un gran esforç col·lectiu que va fer la seva posada en escena en una exitosa preestrena diumenge passat, i que ahir va començar la seva programació de cara al públic. Feinada nodrida de paciència, constància, col·laboració, il·lusió, esforç i que ha comptat amb el lideratge de Anna Arboix com a directora de ball i Ramon Estévez com a director escènic.
Encara podeu gaudir de l’espectacle (us ho perdreu?!) un d’aquests dies:
– avui crec que ja no queden entrades (22h)
– demà diumenge 25, a les 19h (queden poques entrades, però en queden)
– divendres 30 a les 22h
– dissabte 31 a les 22h
– diumenge 1 a les 19h

Les entrades no es venen per sistemes electrònics, cal anar al teatre directament, però si voleu més informació us podeu posar en contacte amb l’organització, trobareu totes les seves dades aquí, el correu de contacte és coraljove@cencatsvh.org


  1. Hola Dolors, aquest (Cats) és sens dubte un dels musicals més mítics de la factoria Broadway. Un dels musicals que va donar fama mundial a Andrew Lloyd Weber, així com Jesuschrist Superstar o Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat. A Londres va batre records de permanència en cartellera. Hi va estar durant uns deu anys, si no m’erro. El fil de l’espectacle és molt dèbil doncs és una successió de números musicals i de ball. Cada número presenta un personatge diferent de la familia dels gats que T. S. Elliot va descriure. És un musical entretingut i també, com tu dius, mostra uns valors com el de l’acceptació i la integració. Cert també que diu que els gats son bastant com nosaltres, però també és veritat que el musical els humanitza, per bé i per mal.

    D’aquest musical en recordo sobretot el número i la cançó “Memory”, que potser és una de les més famoses, i que ha traspassat i ha trascendit del propi musical. Moltes actrius i cantants, com Barbara Streissand i Àngels Gonyalons, n’han fet la seva versió.

    Espero que sigui un èxit, que en gaudiu i que tot el repartiment disfruti fent-ho.

    Salutacions!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.