Elefants, feres, trapezistes, foques… El Circo Americano, que va arribar a Catalunya procedent d’Itàlia durant els anys 70, es manté fidel als seus principis de presentar un espectacle de circ seguint el model tradicional que tan arrelat està a Itàlia o França i que a Catalunya representen dos únics circs: el Raluy i l’Americano. La companyia de la família Faggioni actua fins avui al parc de Les Gavarres, a Tarragona, després del seu èxit a Terrassa i abans de continuar la gira per Vinaròs i Castelló.
L’espectacle, que acaba amb els artistes aplaudint tot el públic, arrenca amb un número d’equilibris i malabarismes dalt d’un monocicle i un carrusel d’animals que fan les delícies dels més petits: dromedaris, zebres i un gran rinoceront blanc que es passeja per la pista. Però en el capítol d’animals destaquen els 6 cavalls domats per Angelo Dilello i els 6 tigres ensinistrats per Halil Maluku, que al final del número fa el cor fort i puja al llom d’una de les belles bèsties.
L’espectacle també inclou un número de foques. I dromedaris. I elefants. En fi, tot allò que ha de tenir un circ tradicional i que a Catalunya està en greu perill de supervivència a causa de les ordenances muncipals, cada vegada més esteses, que prohibiexen l’exibició d’animals salvatges. Els qui vagin a veure un espectacle en perill d’extinció tampoc no es perdran un excel·lent número de 3 contorsionistes provinents de Mongòlia (veure fotografia) i una troupe brasilera, els Sousa, que delecten el públic amb un triple mortal al trapezi volant. Veient l’actual Circo Americano, que ha fet debutar a Tarragona un trio de pallassos en substitució de la parella Yessi i Sidney, es troba a faltar a la pista Rashid, l’antic presentador. Però val la pena acostar-se pel circ. Potser d’aquí poc no hi haurà ni la possibilitat. La cacera contra aquests espectacles és despietada.
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!