DIARI DEL CIRC

PER MARCEL BARRERA

20 de gener de 2010
2 comentaris

El festival de Montecarlo premia el circ amb animals

Enmig del debat sobre la presència dels animals al circ, el festival de Montecarlo ha premiat enguany al domador anglès Martin Lacey Jr. i el seu espectacular número amb 14 lleons amb el Clown d’Or, la màxima distinció que pot obtenir un artista de circ. El reconeixement arriba en un moment especialment candent; poques setmanes després que les associacions animalistes han boicotejat la gira que el circ nord-americà Ringling ha fet per Europa i de la campanya de l’European Circus Association (ECA) en defensa dels animals al circ. El jurat ha premiat també números amb animals en les altres dues categories: Plata per a les foques de Petra & Roland Duss i bronze per a l’alemany Sonni Frankello i els seus elefants. Abans de la inauguración de la 34a edició del festival, la princesa Estefania, que presideix la mostra, va defensar els animals al circ i va ser molt clara quan va declarar que “sense els animals, el circ tradicional està mort”. Els altres grans triomfadors del festival han estat la troupe xinesa de Shandong, que han presentat – i aquest bloc ha tingut l’ocasió de presenciar-ho en directe- un extraordinari número acròbàtic que s’ha emportat el segon Clown d’Or. A la imatge, el domador Martin Lacey durant un moment especialment tendre del seu número. S’adjunten els articles publicats sobre el festival de circ de Montecarlo a la revista Presència.

 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

 1. Bé a vegades encara hi han ajuntaments coherents:
  València podrà disfrutar dels animals artistes, deixant
  amb un pam de nas a la Santa Inquisició que pretenia
  que un altre ciutat s’afagís a la que comença a ser una
  llista massa lllarga de ciutats enemigues del circ tradicional
  am animals. Ara suposo que tos aquests animalistes seguiran
  intentant de la mateixa manera democràtica que empren normalment
  seguir pressionant. Amb això no vui defensar a tots els circs,
  però no poden pagar justos per pecadors. Seria prou hora que les
  condicions de vida dels animals en els circs (i també en els zoològics)
  estiguès sota una estricta regulació per tal de garantir-los
  una vida digna. Però regular, no prohibir. Prohibeixen les dictadures,
  però no les democràcies. Encara que sigui repetitiu , quan el meu admirat senyor Portavella anunciava a TV3 l’agonia d’en Floquet de Neu, demanant que anessim a acomiadar-nos d’ell (passant per caixa!) cap de tots aquest defensors dels animals alçà la veu. No el varen deixar ni morir tranquil. No he vist mai encara cap protesta davant del zoològic, quina diferència hi hà? i el trasllat del pobre Ulises si no recordo malament el seu nom, amb un avió cap a la costa oest americana. L’animal s’ho devia passar molt bé suposo.
  Demanar coherència potser una utopia en un país on el sentit comú és el menys comú de tots els sentits i on la palla sempre està a l’ull de l’altre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.