DIARI DEL CIRC

PER MARCEL BARRERA

20 de novembre de 2009
1 comentari

El Conca estudia canviar els criteris per a les subvencions al circ

Els criteris per concedir les subvencions al circ podrien canviar. El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (Conca) ha enllestit l’enquesta sobre les ajudes a la creació artística i el pensament contemporani iniciada al juny, segons ha informat l’agència de notícies EFE. Han respost a l’enquesta, que té l’objectiu de dissenyar el lliurament de les futures subvencion, un total de 569 dels 7.000 creadors consultats. Segons un comunicat fet públic aquesta setmana, l’enquesta i l’informe que s’han elaborat “permetran aprofundir en la reforma d’aquestes ajudes, buscant la manera de fer-les més transparents, eficaces i entenedores per als seus usuaris”. Fins ara, les subvencions eren lliurades per l’Entitat Autònoma de Difusió Cultural, però el Conca, un ens creat a principi d’aquest any pel Parlament, s’encarregarà d’aquesta tasca en el futur. A la imatge, el nou president del Conca, Francesc Guardans.

Entre altres dades, l’estudi revela que més de la meitat dels enquestats considera que “les línies d’ajudes haurien de ser per disciplines (arts visuals, dansa, circ, música o audiovisual de creació), en comptes de per fases del procés creatiu com eren fins ara (investigació i creació, producció, difusió i exhibició)”. També destaca que un 43% dels preguntats diu rebre ajudes d’altres administracions i prop d’un 70% disposa de recursos propis per al finançament dels seus projectes.
A la pregunta sobre quina línia d’ajudes hauria d’afegir-se, els creadors apunten la necessitat de posar en marxa subvencions per a “equipaments i millora d’infraestructures, així com per al suport a la creació d’empreses i a la formació”. També se suggereixen ajudes als joves o artistes no professionals, a la innovació i ús de les noves tecnologies, a entitats sense ànim de lucre, a projectes de caràcter social i al foment de la cooperació entre creadors catalans i estrangers.

D’altra banda, s’han rebut queixes que tenen a veure “amb la no adequació del calendari de subvencions amb els processos creatius o de realització dels projectes”, proposant la creació d'”ajudes ajustades a projectes de llarga durada o d’inclusió d’infraestructures i remuneració de l’artista”.
Una quarta part dels enquestats confessa la dificultat de determinar a quina convocatòria presenta el projecte i un 28% té dificultats per adequar el projecte als requeriments de la convocatòria. També s’indica que un 21% d’ells tenen dificultats a l’hora de realitzar un pressupost, mentre que al 15% els costa “justificar l’ajuda rebuda”


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. I les subvencions al circ ozo? de que ha servit donar-li tots aquests diners a uns empresaris que fan una llarga tournée nadalenca i res més? Algú pot demanar explicacions de per què es llençan els diners públics d’aquesta manera? Ja quasi fa un any que aquest circ va debutar si no recordo malament a Vic i desde aleshores no se’n té cap notícia. Per què cap mitjà de comunicació se’n fa ressó?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.