La trappola

La trappola che non acciuffa niente

21 de gener de 2007
3 comentaris

Ferran Cortès

Navegant per aquests blocs de Déu he trobat un curiós apunt al bloc " Batman is dead" dedicat a Hernán Cortes, on s’indica que a la pàgina oficial de " La armada española" han modificat l’escut per tal que no es veiessin les quatre barres que haurien de figurar al centre de l’escut. Revisant algunes pàgines d’heràldica he comprovat que efectivament hauria de ser així. Trobo per exemple a "Heráldica Hispana" que l’any 1.525 l’emperador Carles I va concedir per privilegi les següents armes a Hernán Cortés:

Cuartelado, 1º de plata, un águila exployada de sable; 2º de sable, tres coronas de oro mal ordenadas; 3º de gules, un león rampante de oro; y 4º de azur, una ciudad sobre ondas de agua de plata y azur. Sobre el todo, escusón con las armas de los Cortés de Andalucía. Bordura de oro con siete cabezas de indios engarzadas en una cadena de sable.

Si anem a l’escut d’armes dels Cortès d’Andalusia hi trobem:

Los de Andalucía traen: De oro, cuatro palos de gules. Bordura de azur con ocho cruces de San Juan de plata.

Que traduït a un llenguatge normal voldria dir que a l’escut que hi veieu a la part central hi haurien de figurar les quatre barres, la bandera reial de la Corona d’Aragó. Podeu veure l’escut dels Cortès d’Andalusia ací.

Casualitat o no, és cert que un escut per si sòl no demostra res, però no deixa de ser curiós que el Ministerio de Defensa es preocupi d’esborrar aquests signes. I és que això de la història no deixa de ser com la política, si no la fas tu mateix, te la fan.

Aquí podeu llegir que en diuen a Histocat.cat de Ferran Cortès.

  1. No més hi ha que vore què va fer amb el Bibliotecari reial i erudit valencià Gregori Maians i la seua colecció privada la Santa Inquisició al segel XVIII.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!