Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

3 de juny de 2011
0 comentaris

Què tenen en comú els executors dels genocidis ?

Ratko Mladic, el general serbi acusat de genocidi i cris de guerra durant el conflicte de Bòsnia entre el 1992 i el 1995, ha reaccionat davant el Tribunal Penal Internacional com, Harald Welzer ho ha descrit en el seu llibre ¨Les exécuteurs¨,  fan els assassins en massa.
 

Welzer va estudiar el comportament psicològic d’autojustificació emprat pels criminals nazis de les unitats encarregades d’executar els afusellaments en massa de jueus durant la Segona Guerra Mundial. En general adopten l’actitud de no assumir cap responsabilitat personal, adduint que complien ordres superiors, que es limitaven a fer la seva feina sense dubtes morals. Ara tindrem ocasió de seguir el judici a Mladic i observar la seva autodefensa, parant compte en quines reaccions genera el seu procés no solament a la societat sèrbia o bosniana. 

Post Scriptum, 3 de juny del 2021.

Amb pocs dies de diferència hi ha hagut tres fets rellevants relacionats amb els genocidis contemporanis que han passat mediàticament desapercebuts: el fals reconeixement del president Macron de la responsabilitat francesa en el genocidi de Rwanda, la farsa electoral que ha permès revalidar mandat presidencial a Baxar Al-Assad malgrat la seva responsabilitat clau en la guerra de Síria que ha causat més de mig milió de morts (amb armes quíniques incloses), i el reconeixement sincer d’Alemanya pel genocidi a Namíbia d’ara fa cent anys. Els mitjans occidentals s’estimen més persistir en la brama del genocidi palestí a mans d’Israel, quan és una impostura històrica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!