Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

7 de juliol de 2020
0 comentaris

Consell de Drets Humans de l’ONU: quan els principis democràtics acaben en teatre de l’absurd

El Consell de Drets Humans de les Nacions Unides creat l’any 2006 està reunit a Ginebra des de començament de juliol amb una agenda arbitrària de temes a tractar. Com que la majoria d’estats de les Nacions Unides no tenen caràcter democràtic la composició resultant d’aqueix consell tampoc ho és. Les seves decisions són alienes als principis d’universalitat, proporcionalitat i no discriminació que haurien de guiar les deliberacions dels casos que afecten a països d’arreu del món, però dissortadament no és així. Israel és l’estat més vegades acusat de vulneracions dels dr3ts humans, i en canvi la Xina comunista és exculpada de crims contra els uigurs amb el suport de 46 estats (molts dels quals islàmics, Egipte, Aràbia Saudita, Palestina).

A la sessió de dijous vinent està previst examinar un informe segons el qual l’assassinat del general iranià Soleimani fou un acte il·legal i arbitrari imputable als EUA. Les víctimes d’aqueix militar genocida contra el seu propi poble, i els països veïns, no mereixen cap consideració.

Sovint, els principis de legalitat i la divisió de poders que inspiren les nacions Unides només són tinguts en compte pels estats occidentals, mentre que els pertanyents a d’altres civilitzacions els ignoren i només els instrumentalitzen per afeblir-los. Les sessions del CDH acaben essent, dissortadament, peces del teatre de l’absurd.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!