Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

5 d'abril de 2018
0 comentaris

CDR Israel

Ahir es va fer públic el manifest fundacional del CDR d’Israel:

“El CDR d’Israel neix amb l’objectiu de fer visible la causa catalana en aquesta país, denunciar la injustícia que està patint el poble català i buscar suports internacionals per a la República.

Els membres del CDR Israel som catalans residint a Israel. Estem involucrats en la vida quotidiana israeliana i també som part de la seva societat.

Sabem que vivim en un país en conflicte. I també sabem que aquest conflicte acapara constantment els mitjans de comunicació d’arreu del món.

Som conscients que la defensa dels drets del poble català va de la mà amb la defensa de tots els pobles que lluiten pel dret a l’autodeterminació a la seva terra. Per aquest motiu, els membres del CDR d’Israel també tenim vincles amb els sectors més progressistes de la societat israeliana, que lluiten dia a dia contra les injustícies d’aquest conflicte.

Denunciem rotundament l’ocupació israeliana dels Territoris Palestins i donem suport a la creació d’un Estat palestí independent basat en les fronteres del 1967 que sigui capaç de viure en pau amb l’Estat d’Israel.

Creiem que tant jueus com palestins tenen dret a un estat propi a la seva terra i amb fronteres segures, però la solució a aquest conflicte passa indubtablement per la retirada de l’exèrcit israelià dels Territoris Ocupats. Aquesta és l’única via per a la implementació de la solució de 2 estats: Israel i Palestina, en pau, harmonia i cooperació mútua.

Continuarem defensant la República i estrenyent llaços entre pobles”.

Atès que aqueixos compatriotes residents a Israel es posicionen sobre el conflicte entre Israel i Palestina, seria interessant que els nombrosos catalans solidaris amb la causa palestina (residents o passavolants a Gaza i al territori administrat per l’ANP) aixequessin també un CDR de Palestina i es posicionessin sobre el conflicte que enfronta jueus i àrabs.

Post Scriptum, 27 d’abril del 2018.

El Periódico d’avui publica aqueixa informació: “Enrenou independentista per la creació d’un CDR a Israel”, que mostra fins a quin punt hi ha antisionistes nostrats que odien a Israel més que estimen la llibertat de Catalunya. Segons com es resolgui aqueixa controvèrsia els CDR poden quedar reduïts a una plataforma dels falsos antifeixistes que desnaturalitzin l’esperit fundacional i imposin les seves concepcions sectàries, com va passar fa una setmana a Ripoll.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!