Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

30 de novembre de 2013
0 comentaris

Cal Salvador, a Altafulla

Salvador Veciana, mariner serrallenc establert a Altafulla que fa uns quants anys va deixar la barca per encendre els fogons des de terra estant, va obrir aqueix restaurant que porta el seu nom a Baix a Mar tocant al Pont de mar.

 

L’establiment està especialitzat en la cuina marinera tradicional tarragonina i ara que el Salvador ha fet una pausa per anar a voltar pel món ha deixar el relleu al polifacètic amic Josep Maria Cortés. En Pitu (tothom a Torredembarra el coneix per aqueix renom) ha mantingut la línia culinària original afegint-hi un toc personalitzat amb la seva peculiar manera de fer. Tot a base de peix fresc, sense carta, segons allò que hagi trobat al mercat, condimentat de manera que el gust de les sípies, navalles, cloïsses, musclos i tota mena de peixos autòctons sigui directament apreciat.

Avui hi hem anat a raure amb l’Hèctor López Bofill per entaular-nos i fer-la petar en una llarga sobretaula tot platicant tots plegats sobre el procés d’indeterminació (com diu Hèctor) que estem vivint com a poble. A més de gaudir de l’àpat, els tres hem compartit un d’aquells esporàdics -i preuats- moments en que la controvèrsia amical sobre el país està amarada de sentiments profunds d’estima per la terra, la vida i la llibertat. En Pitu, (que quan militava al Front nacional de Catalunya tenia un altre nom de guerra), afegeix a la conversa una ironia encisadora, que complementada amb la brillant dialèctica d’Hèctor ens ha fet passar una bona tarda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!