Salvador Veciana, mariner serrallenc establert a Altafulla que fa uns quants anys va deixar la barca per encendre els fogons des de terra estant, va obrir aqueix restaurant que porta el seu nom a Baix a Mar tocant al Pont de mar.
L’establiment està especialitzat en la cuina marinera tradicional tarragonina i ara que el Salvador ha fet una pausa per anar a voltar pel món ha deixar el relleu al polifacètic amic Josep Maria Cortés. En Pitu (tothom a Torredembarra el coneix per aqueix renom) ha mantingut la línia culinària original afegint-hi un toc personalitzat amb la seva peculiar manera de fer. Tot a base de peix fresc, sense carta, segons allò que hagi trobat al mercat, condimentat de manera que el gust de les sípies, navalles, cloïsses, musclos i tota mena de peixos autòctons sigui directament apreciat.
Avui hi hem anat a raure amb l’Hèctor López Bofill per entaular-nos i fer-la petar en una llarga sobretaula tot platicant tots plegats sobre el procés d’indeterminació (com diu Hèctor) que estem vivint com a poble. A més de gaudir de l’àpat, els tres hem compartit un d’aquells esporàdics -i preuats- moments en que la controvèrsia amical sobre el país està amarada de sentiments profunds d’estima per la terra, la vida i la llibertat. En Pitu, (que quan militava al Front nacional de Catalunya tenia un altre nom de guerra), afegeix a la conversa una ironia encisadora, que complementada amb la brillant dialèctica d’Hèctor ens ha fet passar una bona tarda.