Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

2 de novembre de 2008
1 comentari

Amb Jordi Comas

Jordi Comas i Rovira fou alcalde de Matadepera el passat mandat, decidí no penjar la bandera espanyola a la casa consistorial i, després que uns militants del PP denunciessin el fet, un jutge de Terrassa ha iniciat un procediment penal contra ell.

Jordi Comas és conseller nacional d’ERC, i un dels promotors de Reagrupament Independentista (www.reagrupament.cat), mereix el suport de tot el partit (i del conjunt dels patriotes de cor d’aquest país nostre) pel gest de dignitat i de democràcia que va realitzar. La situació política catalana és caracteritza per una aparent estabilitat institucional que contrasta amb la conflictivitat simbòlica extraoficial. D’una banda, des dels mitjans espanyolistes (coneguts com “la brunete mediàtica”) s’insulta impunement els símbols catalans, les institucions catalanes i les persones que les representen i assenyalen els objectius a abatre per tal que s’iniciïn accions governatives o judicials contra aquells catalans que no es sotmeten a l’ordre espanyol. D’altra banda, la protesta contra la dependència política i econòmica que s’imposa al poble català s’expressa mitjançant la crema de fotos dels borbons, de banderes espanyoles i de la negativa a acceptar com a propis els símbols estatals.

La divergència d’interessos nacionals entre Espanya I Catalunya és evident, però no es reconeix l’existència d’un conflicte polític (TV3 aposta clarament per la desinformació contra-independentista) i els partits parlamentaris es feliciten pel manteniment de l’ordre establert sense obrir vies de sortida a l’atzucac estatutari. Aquest context fa que casos com el de Jordi Comas, o fa uns mesos el de Josep Andreu -alcalde de Montblanc jutjat per negar-se a parlar en castellà a la Guàrdia Civil-, o el de Franki, empresonat per despenjar la bandera espanyola de l’ajuntament de Terrassa, prenen una dimensió nacional. Així doncs, (un cop més), ara amb Jordi Comas hem de demostrar la solidaritat amb els patriotes catalans que actuen fent honor a aquesta condició.

Post Scriptum, 5 de novembre del 2008.

Ahir, el jutge va absoldre Jordi Comas dels càrrecs presentats en contra seva.

  1. Penso que el que és més transversal en el nostre mapa de partits, no és el catalanisme, com ens volen vendre, sino el babauisme polític. No és de babaus que estiguem a la defensiva, sempre, mentre ells, impunement incompleixen les lleis?.
    Ens han pres la mesura, ens saben cobards i aquells que haurien de reaccionar no ho fan; ergo: no tenim liders.
    Demà, a l´hora que obren els jutjats, algú d’ERC hauria de presentar, davant el jutge, una denuncia contra Zapatero per incomplir una llei orgànica com és l’Estatut de Catalunya…sino fos que, segurament, els assessors dels assessors dels assessors d’ERC deuen estar massa ocupats com per perdre el temps amb aquestes nimieses. Mentrestant, ànims Jordi!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!