Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

17 de febrer de 2008
6 comentaris

9 de març: majoria plural, d’esquerres i ecologista ?

L’objectiu d’ICV en aquesta campanya electoral i més enllà del 9 de març, és participar  en la construcció d’una majoria política a nivell espanyol.

A Catalunya, ICV ja forma part d’una majoria d’esquerres i vol extrapolar aquesta experiència al marc estatal. El seu programa propugna una reforma en clau federal de la Constitució i no fa cap referència al dret d’autodeterminació dels pobles.

ICV es manté allunyada d’Ezker Batua, la formació equivalent a Euskal Herria, que efectivament defensa el dret a decidir del poble basc i no dubta a formar govern, també tripartit, però amb la “dreta basca”.  ICV intenta recollir un part de l’electorat independentista que dubta de l’utilitat de les crides a  l’abstenció, i apadrina el naixement d’una formació al País Valencià que ha adoptat el seu nom: Iniciativa pel Poble Valencià.

Els electes de l’Entesa de Progrés Municipal (formació política de carècter local integrada a ICV) han subscrit la crida dels batlles i regidors en favor del dret a decidir al costat de militants d’ERC i CIU. ICV, després del 9 de març, si els resultats no són tan bons com esperen, haurà de fer un replantejament estratègic: o seguir essent un satèl·lit del planeta socialista en declivi o obrir-se a participar en un procés d’autodeterminació.

  1. Mireu vos, jo sóc ex-militant d’ERC i no hi ha partit que estimi més, a l’actual arc parlamentari català.
    Però cal denunciar un cop més que la direcció actual d’ERC fa autèntica pena i ha adoptat en nombroses ocasions el discurs espanyol, deixant-nos completament en fals als independentistes.
    Avui m’he llevat veient al diari ADN que "Carod ha rebutjat qualsevol paral·lelisme entre Kosovë i Catalunya per tractar-se de realitats completament diferents".
    Tot el contrari del govern basc, que -com ha de ser- ha manifestat que "És una lliçó sobre com resoldre de manera pacífica i democràtica els conflictes d’identitat i de pertinença".
    És clar que després, informant-me, he vist que Carod va afegir "encara que els drets dels pobles sí que són els mateixos". Però, redéu, és del gènere ingenu pensar que els mitjans espanyols no sucarien pa a les paraules de Carod que, casualment, coincideixen 100% amb les de Rajoy, María Teresa Fernández de la Vega, etc.
    ¿Els mitjans espanyols podrien haver manipulat les declaracions del govern basc? No pas. Tot el contrari: són declaracions que expressen fermesa i la voluntat d’arribar a la independència.
    Resumint: avui milers de catalans que llegeixen l’ADN hauran vist com això de la independència de Kosovë no va amb nosaltres.
    Al final resultarà que es cert, que Catalunya i Kosovë no tenen res a veure: Kosovë té uns dirigents amb un parell de collons i Catalunya te uns suposats dirigents independentistes que fan la feina bruta als espanyols convertint-se en el principals des-mobilitzadors de la pàtria…

    Al anònim primer se li te que,donar tota la raó,ens agradi o no,estem fent vergonya,els que tenim 
    un mínim de dignitat i coherència,la majoria anirem amb ABG o inclus amb CIU
    Salut .

  2. La transformació de la societat  –el camí cap a la independència demana això, no ho dubtis–,  ha de comptar principalment amb la gent transformadora. Però transformadora de veritat;  que vegi senti tot el que passa al voltant i siguin capaços d’entendre-ho! Que s’han desprès de les orelleres de matxo, encara que fossin d’herència…

    Saps on són majoritàriament la gent transformadora, Jaume?  A casa, a les CUP, a ICV i confio que finalment també seran majoritaris a ERC. No ens equivoquem! No els busquem on són minoria.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!