Twitter censura Trump però no Khamenei

Tots els mitjans del món han fer saber que una piulada del president dels EUA Donald Trump havia estat censurada pels administradors de Twitter pel seu contingut eventualment incitant a la violència enmig dels greus disturbis a Minneapolis arran de la mort d’un ciutadà negre a mans d’un policia. L‘agent ha estat detingut pels seus companys acusat d’homicidi involuntari i serà jutjat per un tribunal amb garanties d’objectivitat, el ciutadà Trump ha estat silenciat per una empresa privada que no tés res a témer per possibles represàlies de l’administració nordamericana. Aqueixes circumstàncies no lleven gravetat a la mort del dissortat George Floyd.

Però hi ha una qüestió de fons que afecta als criteris d’universalitat, proporcionalitat i no discriminació que haurien de guiar els actors públics i privats a l’hora d’informar o jutjar fets i persones. En aqueix cas els administradors de Twitter han estat molt diligents, i tenen el dret a ser-ho, vetant una piulada de Trump, però no han aplicat els mateixos barems quan fa pocs dies s’han inhibit davant la petició del govern d’Israel de suprimir el compte del guia suprem de la teoràcia iraniana Khamenei apel·lant a la “solució final” per erradicar Israel. Això els ha retret Trump, però ningú li ha fet cas.

Post Scriptum, 2 de juny del 2020.

Avui, els analistes de BESA Center Edy Cohen i Frank Musmar, hi publiquen aqueix report: Twitter Favors Dictator Khamenei over President Trump Against US Interests.

Post Scriptum, 22 de juliol del 2020.

Jeremy Stubbs, publica avui a Causeur, aqueix article: Twitter est le vrai rédacteur en chef des journaux progressistes, com a continuació d’un anterior del 10 d’aqueix mes titulat: La « cancel culture », cette effrayante intolérance progressiste.

Post Scriptum, 30 de juliol del 2020.

The Times of Israel publica avui la resposta dels administradors de Twitter a la Knesset refusant suprimir els comptes del líder iranià que propugna destruir Israel afirmant que no viola pas les regles de l’empresa sobre llibertat d’expressió.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *