Pla de Pau i Prosperitat pels pobles israelià i palestí

Ahir el president dels EUA, Donald Trump, va presentar el Pla de Pau i Prosperitat pels pobles israelià i palestí: “Peace to Prosperity: A Vision to Improve the Lives of the Palestinian and Israeli People”.

Un cop conegut, del costat israelià hi ha avui mateix dugues opinions que l’analitzen des d’una perspectiva geoestratègica: el diplomàtic Freddy Eytan publica al CAPE aqueixa valoració: “Le ¨plan du siècle¨, rêve et réalité“, mentre que el coronel Raphael G. Bouchnik-Chen, exposa el seu parer al BESA: “Trump’s Realpolitik Approach to Middle East Peace“. D’entre els periodistes jueus, destaca el parer de Raphael Ahren a The Times of Israel: “Malgré le geste de Trump pour la solution à 2 États, pas de Palestine en vue”.

Post Scriptum, 30 de gener del 2020.

Avui catorze personalitats jueves israelianes publiquen un article col·lectiu a Le Figaro titulat: “Le plan Trump est une feuille de rute vers la catstrophe”.

Post Scriptum, 12 de febrer del 2020.

Del costat palestí el rebuig persistent (i estèril) a tota proposta que impliqui el reconeixement de l’Estat d’Israel continua essent la consigna, amb la complicitat de l’esquerra jueva antisionista i personatges deslegitimats com Ehud Olmert, el cap de govern que el 2008 va fer la proposta més propera a les reivindicacions de l’ANP que Abbas ni va contestar. Danny Danon, ambaixador d’Israel a l’ONU publicà abans d’ahir un article al Jerusalem Post on demanava a Olmert no comparèixer amb Abbas a les Nacions Unides per rebutjar el pla de Trump, i més quan el president palestí va deixar passar l’oportunitat que li va oferir fa dotze anys.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *