Andy Chan: “Hong Kong Nationalism”

El proppassat 14 d’agost Andy Chan, líder de l’Hong Kong National Party (fundat al 2016) va tenir el valor de pronunciar una conferència al club dels corresponsals de premsa estrangers titulada: “Hong Kong Nationalism: A Politically Incorrect Guide to Hong Kong under Chinese rule” en el decurs de la qual va reclamar la independència del seu país, actualment sotmès al domini xinès, un règim que va tenir el coratge de denunciar com una amenaça per a la llibertat de tots els pobles del món.

La dictadura comunista xinesa és el totalitarisme més potent d’aqueix segle i pretén culminar l’any 2049 (centenari de la presa del poder per part del Partit Comunista Xinès) fent realitat el principi de l’integrisme d’estat: “Xina única”, és a dir, l’ocupació de Taiwan i l’assimilació total d’Hong Kong. Tenint en compte aqueixos propòsits expansionistes l’actuació dels independentistes d’Hong Kong té un mèrit extraordinari i una importància estratègica cabdal pel futur de les societats obertes de tall occidental.

Post Scriptum, 24 de setembre del 2018.

Segons publica avui el diari South China Morning Post l’Hong Kong National Party ha estat il·legalitzat al·legant que és una amenaça a la seguretat en propugnar una revolta armada contra la República Popular Xina.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *