El Punt, l’Avui i el llençol de cada bugada.

Llegeixo a El Punt i l’Avui (vegeu aquí i aquí) que a partir del proper diumenge el suplement “Plaers” deixa d’editar-se i que el diari Avui adopta com a suplement dominical el setmanari “Presència”, el d’El Punt.

També informen els dos diaris que el suplement d’esports “El 9”, l’únic diari esportiu en català, s’encartarà amb l’Avui de la mateixa manera que des de fa uns quants anys fan amb El Punt.  (n’hi ha més)

Val a dir que en el context de fusió entre ambdós diaris aquestes novetats no han d’estranyar gaire i que la seva eficàcia s’anirà veient amb el pas de les setmanes i els mesos. Ara bé, vista la situació de futur que avui s’ha donat a conèixer em plantejo un parell de preguntes:

* ¿Què passarà amb els redactors d’Esports de l’Avui? ¿Se’ls fusionarà amb l’equip d’El 9 o se’ls indicarà el camí cap a la porta de sortida?

* Tenint en compte que el setmanari “Presència” ja té una secció de llibres amb espai -breu però ben aprofitat- per a la crítica de novetats, ¿quin futur li espera al suplement de Cultura de l’Avui dels dijous? ¿Serà la següent víctima de la fusió? (*)

Segueixo la situació de l’Avui de lluny, cosa que no em priva de conèixer alguns detalls de la delicada situació que d’un temps ençà travessa el diari. I puc dir que tot plegat em fa molta pena. 

Em fa pena perquè cada canvi que hi ha hagut fins ara ha anat en el sentit de fer caure alguns dels atributs que distingien fins fa poc el diari i allò que representava. De moment, doncs, la fusió amb El Punt -absorció, vaja- es visualitza amb el que sembla un despullament metòdic i calculat dels trets que definien l’Avui com un diari amb personalitat pròpia i diferenciada.

(Torno a pensar en l’editorial conjunta del passat novembre que em va portar a escriure un apunt (vegeu-lo aquí) que lligava aquell text amb un fragment de les “Cartes d’Itàlia”, de Josep Pla)

Desenganyem-nos, l”Avui és cada dia més prim, cada dia n’enllestim la lectura amb més rapidesa i tot fa pensar que ja està instal·lat en la lamentable situació de perdre un llençol a cada bugada.

¿Quin serà el següent?

——————————————————————————————

(*) Els lectors amb memòria recordaran que ja hi ha un precedent no gaire tranquil·litzador: la pàgina de crítica de llibres que un cop per setmana publicava El Punt i que fa uns dos anys va desaparèixer.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *