Des de la Plana

Josep Usó

16 de febrer de 2022
0 comentaris

Tornen els bous.

Al País Valencià d’allò que al principat i a Castella en diuen “toros” en diem bous. N’hi ha dels que treballen (cada vegada menys) i també n’hi ha dels que no ho fan. Aquests, acaben els seus dies a una plaça de bous o bé als carrers de qualsevol poble. Són els “bous en plaça” o “bous per la vila”.

El cas és que, després de la pandèmia, es veu que tornen els bous en plaça. I la plaça de Castelló té l’honor i el privilegi de tindre la primera fira taurina de l’estat. La de la Magdalena. Que enguany homenatja l’artista Juan Ripollés. Justament avui he creuat el pont del Millars cap a Castelló i m’ha sobtat un enorme cartell publicitari. A l’esquerra s’hi veia un personatge de perfil, amb unes patilles enormes, que mira cap a l’altra banda del cartell mentre es fuma un puro (un cigar, que n’hauríem de dir) enorme. Pel què es veu és Morante de la Puebla, el número un de l’escalafó. A l’altra banda del cartell, un bou, de cos sencer, mira al seu davant, cap a l’espectador. I al mig, el missatge. “Una feria de maestros”. Magdalena 2022.

Les casualitats de la vida fan que just el mateix dia, salte la notícia que a Múrcia, a un col·legi concertat on només assisteixen xics, un alumne de tretze anys, ha aprofitat que l’home estava d’esquena per a clavar-li, pel què sembla tres punyalades davant de tota la classe.

I només un parell de dies després d’haver-se sabut que un alumne d’Elx, es veu que perquè havia suspès algunes assignatures i els pares volien que treballara més, ha mort els seus pares i el seu germà.

El cas és que em fa l’efecte que la mena de mestres que més es promocionen no són aquells que més bons resultats garanteixen, als joves i a tothom.

No sé jo si tots aquests fets es podran considerar, d’una manera o altra, perjudicials per als interessos econòmics o financers de la Unió Europea. Perquè en tal cas, algú en pot eixir escaldat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!