Jordi Pera

aprenent .....................

28 de maig de 2015
0 comentaris

Ha de ser Alcalde el candidat de la llista més votada? A Barcelona SI, a Madrid NO?

Un cop assentats, acceptats, si més no païts els resultats de les eleccions, arriba l’hora de fer govern, d’escollir alcalde.
Ha de ser alcalde en candidat de la llista més votada? es un frau de llei fer alcalde a un candidat que no ha guanyat les eleccions? No esta escrit en lloc, ni la llei electoral fixa que el candidat de la llista més votada sigui automàticament alcalde. Qualsevol dels electes pot si reuneix suports suficients esdevenir alcalde.
Dit això, que casi totes les forces polítiques varien el seu discurs en funció de la posició obtinguda, per exemple la senyora Colau, defensa que ella ha de ser l’alcaldessa de Barcelona, es la llista més votada, te un regidor més que la segona llista, i explica que de no ser així seria diu textualment “un frau de llei” “un pacta contra natura”. Resulta la que la formació diguem germana a la capital de l’estat, a Madrid, li passa just a l’inrevés, és la segona llista més votada, i ha obtingut un regidor menys, a carai a qui si que la senyora Carmena te tota la legitimitat per ser alcaldessa de Madrid, malgrat no sigui ni la llista més votada ni tingui més regidors, de fet és juts a la inversa de Barcelona.
Una curiosa manera d’interpretat el mateix fet.
Alcalde ho serà qui més suports obtingui, i estarà bé, sigui qui sigui, les regles del joc son les que son i no val pensar que son diferents segons l’actor.
Personalment m’agradaria molt que la senyora Carmena fos la nova alcaldessa de Madrid, he escoltat el que diu, i com ho diu, he llegit el que proposa i m’agrada. Per el contrari no m’agradaria que Barcelona tingués la senyora Colau d’alcaldessa, no m’agrada algunes coses de les que diu, ni com les diu.
Però els desitjos només son desitjos, i seran els regidors de cada ciutat els que lliurament escolliran l’alcalde, i ens agradarà o no, caldrà veure que fan i com ho fan i per la seva gestió els valorarem.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!