Construïm la Catalunya independent

Bloc d'en Jordi Miralda

17 d'octubre de 2010
1 comentari

Així s’aconsegueix la independència

 Montserrat Tura es queixa de que els partits independentistes no expliquen com es pensa aconseguir la independència. No té raó, perquè sí que ho han explicat. Però de totes maneres sí que té raó en una cosa: aquests partits polítics haurien d’explicar millor el seu programa i les seves idees sobre com hauria de ser Catalunya com a estat independent, quina constitució hauria de tenir, i fer una proposta que faci que una gran majoria de la població de Catalunya s’hi senti il·lusionada i li doni suport. Només així els catalans poden anar aclarint quines perspectives de millora tenim si Catalunya esdevé un estat, i votar en conseqüència.

Com ja s’ha explicat des de Reagrupament i Solidaritat, la independència de Catalunya s’obtindrà amb els següents passos:

  1. Primer cal que una gran majoria de catalans es convencin de que la independència ens portarà molts avantatges. Ens portarà avantatges econòmics en posar fi a l’espoli fiscal, avantatges socials en posar fi a la fractura social que provoca l’autonomisme, avantatges culturals en fer que la llengua catalana sigui una llengua europea reconeguda igual que les altres, avantatges estructurals des de que Catalunya disposi d’un estat que treballa pels seus interessos, com un país normal. I també ens permetrà finalment tenir una bona relació amb els espanyols.

  2. Els catalans que vulguin la independència han de votar independència. Quan siguem majoria, es produirà una majoria de diputats al Parlament de Catalunya favorables a la declaració d’independència.

  3. Després d’una negociació i explicació amb altres països importants en l’esfera internacional, es declararà unilateralment la independència des del Parlament, i posteriorment es convocarà un referèndum amb suport internacional en què els catalans podran ratificar o no la declaració d’independència.

4. Ratificada la declaració en referèndum, i un cop el nou estat català hagi estat reconegut pels països més influents (Estats Units, Alemanya, Regne Unit), el present estat anticatalà es veurà obligat a reconèixer l’estat català i negociar la partició.

  De l’antic estat anticatalà en sorgirà l’autèntic estat espanyol, amb el qual ja podrem tenir una bona relació dins la Unió Europea, i possiblement en sorgiran més tard altres estats seguint el principi del dret a l’autodeterminació dels pobles i el procés iniciat per l’estat català, els quals posteriorment podran decidir si volen formar certes confederacions entre ells segons la voluntat democràtica dels seus ciutadans.

  Ara només cal que el projecte independentista sàpiga explicar-se i sàpiga generar il·lusió per recollir el suport d’una àmplia majoria dels ciutadans de Catalunya, i que tothom qui vulgui la independència voti independència.

  1. No sou capaços de posar-vos d’acord entre vosaltres i voleu donar lliçons a la resta de com fer les coses?

    I si abans tenim una majoria al Parlament de diputats favorables a un referèndum (possibles diputats de CiU i d’Iniciativa, inclús del PSC, sumats als d’ERC) que a una declaració directa?

    I si el referèndum posterior a aquesta declaració que voleu surt amb un resultat negatiu?

    Heu donat un espectacle lamentable com per ara continuar amb els vostres plans de bomberos-toreros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!