Prendre la paraula

jordimartifont

17 d'agost de 2015
0 comentaris

La CUP de Tarragona defensa unes festes laiques i populars en què els màxims protagonistes siguin les tarragonines i els tarragonins

índex
Des de la CUP de Tarragona defensem el dret de practicar qualsevol religió i a no practicar-ne cap. Aquest és un dret individual que cal protegir, tant el de les persones que creuen en alguna cosa com el de les que no creuen en res. Alhora, defensem el dret a la utilització de l’espai públic de forma democràtica i equitativa fora del mercat, sobretot durant les festes majors.

Les administracions públiques -i els seus representants, gestors temporals de l’espai col·lectiu- haurien de garantir un tracte realment igualitari, abstenint-se de qualsevol vinculació -en tant que administracions- amb cap creença o entitat espiritual en particular. És per aquest motiu que s’haurien d’abstenir de participar en cap mena d’acte de culte, celebració, commemoració o festa que tingui un caràcter confessional específic, a excepció d’aquells representants públics que ho facin en virtut de la seva convicció de consciència i no pas en funció de la seva representació pública, i que així ho explicitin prèviament.

La CUP de Tarragona, seguint aquest raonament, comunica que la seva consellera i el seu conseller no assistiran a actes oficials durant aquestes festes tot i que sí que les viuran, com qualsevol altre tarragoní i tarragonina, a peu pla i des del carrer. Davant els possibles retrets en el sentit que això és estar en contra de les Festes, des de la CUP argumentem que és tot el contrari i des de l’organització independentista defensem que les “autoritats” locals han de procurar que tot estigui a punt per a les celebracions, han de treballar per tal que tot funcioni, però no cal que llueixin com si en fossin “autores”, no cal tenir ni espais destacats i tractes de favor respecte a cap altre ciutadà o ciutadana. Les festes són de totes i tots i totes, i tots en som protagonistes.

Visca la Festa Major!!!
17 d’agost de 2015
Tarragona, Països Catalans

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!