Prendre la paraula

jordimartifont

10 de desembre de 2017
0 comentaris

[Comunicat] La CUP de Tarragona demana que el Govern municipal compleixi i instal·li parcs infantils als carrers Cervantes i Yxart


En el ple del 22 d’abril de 2016, l’Associació de Veïnes i Veïns del Centre de Tarragona va presentar una moció “per a la nova urbanització de la plaça Corsini i entorn”, que va ser assumida, entre altres formacions, per la CUP. Aquesta moció, com no podia ser d’una altra manera, va rebre el vot contrari de l’Equip de Govern format, aleshores, per PP, PSOE i Prats. L’Equip de Govern d’ara i d’aleshores sempre es posiciona en contra de les propostes que vénen des de baix, des d’associacions ciutadanes, sobretot si no són estrictament de la seva corda i responen a la defensa del dret a la ciutat de les persones que viuen a Tarragona.

La consellera Elvira Ferrando, en el ple, va assegurar que a ella, com a Govern, li tocava prendre decisions, després de bandejar la demanda de diàleg que des de la CUP se li va fer. Prèviament, havia explicat com es recuperaria la plaça Corsini, és a dir va explicar que el seu projecte no incloïa les propostes fetes des de l’Associació de Veïns. I va parlar de “consens” i “diàleg”, la seva manera d’anomenar la seva “imposició”.

Segons Elvira Ferrando, les demandes dels veïns de fer més accessible la futura plaça Corsini, de fer-la adequada al veïnat i, sobretot, als infants, es complirien amb el seu projecte. Segons ella, aquest projecte era el resultat d’un modificació pactada amb els veïns (els veïns presents la ple van cridar que aquell suposat pacte o acord no s’havia produït en cap moment) i amb ella, hi aniria “un parc infantil al carrer Yxart, un parc infantil projectat en 400 metres quadrats i a terra es podran dibuixar els elements del seguici.” Continuava Ferrando dient que “De la plaça Corsini al carrer Yxart hi ha 175 metres, 80 passades, és com dir que tenen el parc a la plaça” (…). “I farem un altre parc al carrer Cervantes, dos parcs infantils, amb arbres i ombra”.

Passat més d’un any i mig, les obres de la plaça Corsini estan a punt d’acabar-se, després de tancar les del Mercat amb un retard d’anys i panys, i cap dels dos espais que havien d’allotjar aquests dos parcs infantils anomenats per la regidora tenen cap intenció de materialitzar-se, almenys fins al moment.

És per això que, atenent els interessos generals de les persones que viuen al centre de Tarragona, expressats per les demandes de la seva Associació de Veïns, i atenent els compromisos que la regidora va explicar que havia assumit en aquell ple, des de la CUP de Tarragona demanem públicament a la regidora que faci les gestions necessàries per tal de tirar endavant els dos parcs infantils. Aquests parcs no depenen de cap altra administració i són part, suposadament, de la contrapartida del l’Equip de Govern al veïns per haver-los fet una plaça que no està al seu servei com a espai públic.

Fem aquesta demanda vist que la plaça Corsini esdevindrà una altra plaça dura que lliga molt bé amb el model Ballesteros de ciutat (basat en el ciment i la gentrificació) però que no respecta el dret a la ciutat de les veïnes i veïns que hi viuen, a qui no es va tenir en compte a l’hora de planificar-la. I la fem per tal que, com a mínim, des de l’Equip de Govern no deixin de construir i d’instal·lar (els seus pressupostos són mínims) aquests dos parcs infantils previstos, segons la regidora, a la zona del centre, concretament al carrer Cervantes i al carrer Yxart, sobretot quan cada cop és més evident la saturació dels pocs parcs infantils que hi ha al centre de la ciutat.

Grup Municipal de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP)
Tarragona, Països Catalans, 7 de desembre de 2017

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!