Prendre la paraula

jordimartifont

28 de febrer de 2007
0 comentaris

Sis anys de Paraules per la pau

Poques iniciatives aguanten més d’un any amb la mateixa intensitat i il·lusió del primer dia i treballant dia a dia perquè, entre d’altres coses, cada primer diumenge de mes la Plaça de la Font de Tarragona esdevingui un espai en favor de l’art i de la cultura de la pau, i això ho aconseguit la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau (http://www.tinet.org/~tgnapau/)

(Extret de Pobleviu)

Poques iniciatives aguanten més d’un any amb la mateixa intensitat i il·lusió del primer dia i treballant dia a dia perquè, entre d’altres coses, cada primer diumenge de mes la Plaça de la Font de Tarragona esdevingui un espai en favor de l’art i de la cultura de la pau, i això ho aconseguit la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau. Tot i que alguns anys hi hagi hagut més participació -l’any de la pre-guerra i Guerra d’Iraq- que d’altres, això no ha estat motiu, perquè els membres de la Coordinadora hagin deixat de treballar en un projecte que s’ha convertit en un referent al llarg d’aquests anys a les nostres comarques.

La participació voluntària de músics, actors, actrius, rapsodes, pintors, pintores, etc. han contribuït a que aquesta concentració hagi pres un caràcter més artístic en favor de la pau sense oblidar la reivindicació. Així, en aquestes trobades també s’han realitzat tallers de pancartes per a les manifestacions, banderoles per penjar als balcons, etc. així com organitzar-se d’altres iniciatives com la "sonada" encadenada al balcó de l’Ajuntament, el taller d’espelmes per recordar el llançament de les bombes atòmiques a Hiroshima i Nagasaki, les "rebudes" als vaixells militars… A més, en cada concentració s’ha repartit el "Paraules per la Pau", un butlletí amb tota l’actualitat sobre els moviments pro-cultura de la pau i on també s’informava de l’actualitat del col·lectiu i de la ciutat de Tarragona.

Aquest diumenge 4 de març, es celebrarà un nou Paraules per la Pau, el que compleix 6 anys. Per tant, com hem fet sempre des de pobleviu, us hi animem a participar i a posar el vostre granet de sorra que ha aconseguit construir aquest espai tant necessari en els temps que corren de confrontació i militarització de les nostres vides.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!