Prendre la paraula

jordimartifont

22 de febrer de 2007
Sense categoria
2 comentaris

No publicat al Diari de Tarragona

Ahir el Diari de Tarragona va publicar una carta del Javier Hurtado defensant la seva opció neoconservadora. Aquí davall teniu la carta i la meva resposta, que no han publicat.

Publicada com a carta al director el 21 de febrer 2007

 

Per què sóc neoconservador

 

Sóc neoconservador perquè estimo la llibertat. I estimar la llibertat implica estar sempre vigilants per defensar-la, fins i tot recorrent a la guerra quan cal. La dreta liberal-conservadora creu en la democràcia i en els valors morals universals, i per això no vol la llibertat i la democràcia liberal només per a occident, sinó també per a les persones oprimides actualment per dictadures d’esquerres.

Els neoconservadors som realistes amb principis. No creiem en el relativisme moral; les esquerres sí, és per això que molts accepten l’ablació del clítoris per respecte a «altres cultures», l’Islam radical i el comunisme. Sóc un europeu conscient que gràcies als Estats Units vivim ara en un règim de llibertats. Sí, foren els americans i un conservador britànic -Churchill- els qui van lluitar contra Hitler. Defensem Israel perquè és l’única democràcia a Orient Pròxim. Qui ataca Israel ataca els jueus i això es diu antisemitisme, com feien els nazis. Els qui ara ens critiquen són els mateixos progres que insultaven Reagan, Thatcher i Joan Pau II -conservadors-, gràcies als quals va caure el Mur de Berlín. L’extremisme en la defensa de la llibertat no és cap vici.

 

Javier Hurtado Mira. Reus

 

 

 

Per què no sóc neoconservador

 

No sóc neoconservador perquè estimo la llibertat. I estimar la llibertat implica estar sempre vigilants per defensar-la, fins i tot oposant-nos a la guerra quan cal. La dreta liberal-conservadora creu en la dictadura dels diners i en els valors retrògrads que vol universals, i per això no vol la llibertat ni per a occident ni per a les persones oprimides actualment per democràcies utracapitalistes.

Els neoconservadors són materialistes sense principis. No creuen en la llibertat moral; les esquerres sí, és per això que aquestes no accepten l’ablació del clítoris ni per respecte a «altres cultures», l’Islam o el Catolicisme radical ni el capitalisme.

Sóc un europeu conscient que malgrat els Estats Units vivim ara en un règim que pot caminar cap a la llibertat, però encara no hi és. No van ser els americans ni un conservador britànic -Churchill- qui van lluitar contra Franco. Ens oposem a l?actual estat de coses a Israel i a la seva política militarista a l?Orient Pròxim, malgrat alguns que es diuen liberals ens diguin antisemites. Els qui ara ens critiquen són els mateixos retrògrads que lloaven Reagan, Thatcher i Joan Pau II -conservadors-, gràcies als quals l?estat del benestar cada dia és més feble i més gent viu al món en la misèria. L’extremisme en la defensa de la llibertat és un mal vici, malgrat el practiqui Javier Hurtado Mira, que ahir publicava una carta al Diari de la qual n?he agafat alguns paràgrafs, espero que no li sàpigui greu. Salut.

 

Jordi Martí Font, Tarragona

  1. Hem deixes de pedra. Crec que es lo mes decent que he llegit des de feia temps!!! ("decent" està ben dit?). No solament has tirat per terra els seus arguments "neofeixistes", si no que amb el silenci de no publicar la teva resposta tan donat la raó.

    Es fàcil saber qui te la raó quan es defensa la llibertat de les persones, front a la llibertat dels burgesos.

    Es el que estan fent la gent de dretes. Intenten criminalitzar tot allò relacionat amb el comunisme.Criminalitzen als palestins, quan son un poble oprimit que al igual que Xiapes lluita per la seva llibertat. Al igual que Jesucrist (eixe que tant adoren els neoconservadors) lluitaven per la llibertat de la gent. Hem fa molta gràcia que últimament anomene (jo) molt a Jesucrist en moltes coses (de fet està posat a la "foto de família" que he fet,jeje). Però m’he adonat que es dels nostres. L’han agafat els feixistes i l’han fet seu, però en realitat el que crec es que ell es del nostre bàndol. Igual m’equivoque.

    Que bo, ja tinc l’ordinador arreglat…. Salut!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!