Lo Diable Gros publica “Del foc a les brases (Articles incorrectes 1978-2005)” de Pep Castells

Títol: Del foc a les brases (Articles incorrectes 1978-2005)

Autor: Pep Castells i Casellas

Editorial: Lo Diable Gros

Col·lecció: El Martell, volum 6

Edició: Maig de 2020

Format: 14,1 x 21,3 cm

Tintes: b/n

Pàgines: 184

ISBN: 978-84-949556-1-7

Dipòsit legal: T 190-2019

Preu: 16€ (iva inclòs)

L’obra: Del foc a les brases és un recull d’articles de Pep Castells escrits entre 1978 i 2005. Hi trobareu textos de crítica a la «transició» com a fals model de canvi de règim pacífic i de defensa de les seves postures anarquistes dins de la CNT del moment.
Per explicar el llibre, diu l’autor que «Com que vaig formar part dels idealistes que érem a la CNT durant els anys 70 i 80, la part principal d’aquest recull correspon a aquells moments. La constatació que el moviment obrer desapareixia i la convulsió intel·lectual que aquesta afirmació em produïa, «militant» en un sindicat, van fer que al costat d’articles d’anàlisi n’escrivís alguns des de la més absoluta ironia i fins i tot sarcasme.»

L’autor: En Pep Castells i Casellas (Sant Pere de Torelló, 1953) és llicenciat en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona, però es va fer com a militant social a la Barcelona dels setanta, al voltant del sector apatxe de la CNT. Literat impenitent, no ha parat mai d’escriure. Els seus primers poemes varen aparèixer a una publicació ciclostilada de Vic, El Clot, amb el pseudònim Ningú, i des d”aleshores ha escrit a múltiples capçaleres (des de premsa local: El Torelló, La Marxa de Catalunya i El 9 Nou; fins a capçaleres d’àmbit llibertari: el Butlletí del Sindicat de la Construcció, Solidaridad Obrera, CNT, Adarga, A Rivista Anarchica, Ruta o El Vaixell Blanc. La seva obra poètica està recollida en nombrosos volums.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *