[NdP] La CUP reclama polítiques de sensibilització sobre el fet LGTBI

Demà se celebra el Dia Internacional Contra la LGTBIfòbia, en el marc del qual s’han programat diversos actes i xerrades a la ciutat de Tarragona. Des de la CUP aprofiten la diada per reivindicar “els drets de les persones que formen part del col·lectiu LGTBI” i “la necessitat de visibilitzar i normalitzar en la nostra societat la diversitat en els àmbits de la sexualitat i del gènere”.

La formació anticapitalista considera “molt positiva” la feina del Servei d’Atenció Integral a les Diversitats Sexuals i de Gènere (SAI) que va engegar l’Ajuntament de Tarragona ara fa un any, tot i opinar que “una major dotació pressupostària per polítiques d’igualtat serviria, segur, per millorar-lo”. Afirma que “l’assessorament i formació a les persones i famílies que necessiten de serveis específics en l’àmbit LGTBI és imprescindible” i aplaudeix “a les tècniques i els diversos col·lectius implicats en el desenvolupament d’aquestes tasques per la seva bona feina”.

Tanmateix, la CUP assenyala “l’assignatura pendent del govern, tant en aquest tema com en d’altres” que, segons afirma, “són les polítiques públiques de sensibilització”. Els cupaires recorden que en el ple del consistori tarragoní del juny de 2017 es va aprovar una moció en aquest sentit que acordava “desenvolupar una campanya de sensibilització per tal de fer visible des de l’Ajuntament el fet LGTBI”, així com accions relacionades amb les diades del 17 de maig i 28 de juny per les quals, per exemple, es “pintaria alguns passos de vianants i alguns bancs del mobiliari urbà amb els colors de l’arc de Sant Martí de la bandera símbol LGTBI, la qual també s’ubicaria als autobusos públics de la ciutat”.

A només un dia de la celebració d’una de les diades esmentades, els cupaires no tenen constància que “s’hagi estat treballant en aquest sentit”, fet que consideren “preocupant, ja que segueix una tònica general de manca d’accions en l’àmbit de la sensibilització com, per exemple, amb els promesos tríptics informatius sobre les mesures contra la pobresa energètica o la campanya per la retirada de les plaques franquistes”. Des de la CUP consideren que “les campanyes públiques són igual d’importants que altres tipus de tasques, ja que la sensibilització i normalització és cabdal per a l’avenç d’una societat” i és per això que esperen “despertar demà en una ciutat decorada amb l’arc de Sant Martí i que, d’ara en endavant, el fet LGTBI sigui molt més promocionat i present en l’esfera pública”.

Grup Municipal de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP)
Tarragona, Països Catalans, 16 de maig de 2018

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *