Santi Fortuny: “Té nassos”


Extret de:
Té nassos

I ara aquelles que diuen que el 1 d’Octubre no votarem perquè és il·legal, ara aquelles surten a dir que les companyes de la CUP de Tarragona utilitzen la justícia per a fer política. Si més no fa gràcia, que aquestes mateixes que diuen això demanin a més a més coherència. I és que ara, aquelles que van dir que no ens posarien a l’OTAN i ens hi van posar, aquelles, demanen coherència, això si que té nassos.

Té nassos. Però és que senyor, partim de corrents polítics ben diferents, però ni amb allò que diem que coincidim, si més no formalment, tampoc hi coincidim. No és l’esquerra independentista la que té imputades, imputades per CORRUPCIÓ. Vull dir que ni en això tant programàtic com la corrupció, ni en això coincidim, te nassos. Venim de corrents ben diferents, ja que jo penso que l’ésser humà és un ésser polític i tot acte que desenvolupa socialment és polític, o sigui que, no pretenc viure en la fal·làcia de la separació dels poders. De fet, no estan separats en cap cas, i és demostra quan 1,5 milions de manifestants no modifiquen una coma de la constitució i PP i PSOE en una nit sí, la modifiquen per beneficiar als bancs. Voler decidir és un acte polític. No deixar fer-ho, ho faci un jutge o el Ballesteros, també és un acte polític.

Potser té nassos, perquè encara no ho han après, però amb el temps ja ho acabaran aprenent. Aquí s’equivoca de nou. No som millors ni superiors, però ho hem après, a base d’hòsties això sí. Hòsties com les que els seus agents ens van fotre en un portal. Hòsties com les rebem cada cop que una companya se la fora de casa amb la llei dels desnonaments expres del PSOE. Hòsties. Hòstia com la que ens fot cada cas de corrupció. I de fet, com a mínim, hem après allò tant elemental que tantes no han entès, no fem política per a lucrar-nos ni personalment ni en clau de partit. Fem política no per ajudar als poderosos, sinó a les classes populars i fem política en general per transformar la societat, no per a perpetuar règims hereus del franquisme. I fent política ens equivoquem i rectifiquem, perquè entenem l’autocrítica com a eina fonamental per a fer política, no com d’altres.

I sí, la vida són contradiccions, i en aquestes vivim o sobrevivim, mirem de ser coherents, però no amb el puritanisme, sinó amb la voluntat de transformar la societat. És per això que a falta de pan, buenas son tortas i us denunciem a la policia ESPANYOLA, amb la llei ESPANYOLA i jutjats ESPANYOLS. Serem d’esquerres però no idiotes. I utilitzarem totes aquelles eines de les quals podem fer-n’he us (perquè les paguem entre totes entre d’altres), com els jutjats ESPANYOLS. A qui sinó us hem de denunciar quan sou presumptes lladres? A l’esperit sant? On he de posar la denúncia quan un guàrdia urbà m’insulta? Al palau de la justícia del País de les Meravelles? Doncs us denunciarem als jutjats ESPANYOLS, si més no de moment. Jutjats que desobeirem quan creiem que una condemna no és ètica, perquè l’ètica ha de fer la llei i no a l’inrevés. Però una condemna o un judici per robar o torturar, és per robar o torturar, no per posar urnes o salvar a una família d’un desnonament. Son fets i causes ben diferents. I clar no és que faci trampa. És que jo la llei no la etenc com la LLEI immutable pels temps dels temps, la llei la fan humans, humans amb interessos polítics determinats. De fet i per exemple la llei deia -i diu a més de mig món- que el col·lectiu LGTBI és una tara a exterminar. I llavors? La llei ha segregat per color de pell. I llavors?

Llavors se’ns girarà en contra. Sempre se’ns ha girat en contra. Perquè no ho hauria de fer ara? No vindria de nou. Això sí, som aquí i això només vol dir una cosa: sempre ens hem aixecat i «sempre ens hem mantingut fidels per sempre al servei d’aquest poble», d’altres «sempre han estat fidels a les butxaques plenes, i de genolls als peus dels seus amos». De moment encara que li sembli lamentable i tingui nassos el dia 21 serem al ple defensant allò que és la més elemental de les coses: decidir el nostre futur lliurement, que ja tenim una edat senyoret ballesteixon.

La perla del discurset del nostre honorable alcalde: https://www.larepublicacheca.com/ballesteros-cabrejat-adverteix-la-cup-ja-nhi-ha-prou/

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *